Srna: "Igrali smo poput Barcelone"

Srna: "Igrali smo poput Barcelone"

Pomoćni trener Aljoša Asanović izrazio je zadovoljstvom prikazanim: "Dobili smo jednu radnu, mladu i zanimljivu ekipu. Igrali smo jako dobro, koncentrirano, barem 80 minuta. Pobjeda protiv Austrije sigurno će poslužiti kao uzlet za ovu seriju utakmica."

Mladi igrači uglavnom su zabilježili plus: "Mi smo znali da su oni kvalitetni, a to su i danas pokazali. Moraju se i dalje nametati. Zadovoljni smo i igrom i rezultatom, igrali smo onako bi trebali igrati uvijek – tečno i brzo."

Darijo Srna nije bio posebno rječit, očigledno su naši igrači bili zadovoljni – ali i umorni: "Mogu samo reći pohvale za sve igrače. Igrali smo protiv jedne dobre momčadi, nemam što puno komentirati. S obzirom da je kraj sezone, da smo tek par dana zajedno, s obzirom da su mnogi na izmaku snagu, mogu samo čestitati svim igračima na pobjedi. Ako se vratimo dvije godine unazad kada smo imali puno problema s Austrijom, ali danas je isplivala naša kvaliteta i iznijeli smo ovu utakmicu."

Srna je hrvatsku igru usporedio i s onom Barcelone: "Imali smo dosta prilika, igrali smo od noge do noge, kako se kaže poput Barcelone i bila bi velika šteta da nismo slavili u ovoj utakmici."

Ognjen Vukojević bio je među najzadovoljnijima hrvatskom igrom: "Stvarno sam prezadovoljan kako smo igrali, potpuno smo ih nadigrali i trebali smo pobijediti i s više razlike. Pokazali smo tehnički nogomet, igrali od noge do noge, mislim da već dugo nismo ovako igrali. Stvorili smo puno šansi, sretan sam i zbog Bilića što je zabio i donio nam ovu pobjedu. Zadovoljan sam i svojom igrom i svih suigrača. Novi igrači pokazali su se u lijepom svjetlu i nametnuli se izborniku. Za reprezentaciju je uvijek čast nastupati, bilo u prijateljskim ili službenim nastupima."

Iz Klagenfurta Tomislav Pacak sportnet.hr