Sretan rođendan, kapetane! Tri boda u Bakuu za ‘pravi’ poklon

Luka Modrić, rođendan

Luka Modrić danas slavi 34. rođendan i još ne pomišlja na oproštaj od reprezentacije. Prevodit će ‘vatrene’ i na Europskom prvenstvu 2020.

Hvala svima na čestitkama i lijepim željama. Tu sam već skoro 14 godina i možda samo dva, tri rođendana nisam slavio ovdje. Drago mi je što mogu slaviti s vama, rekao je Luka Modrić.

Kapetan je danas napunio 34 godine, a rođendan je proslavio u, izuzmemo li obitelj, najdražem krugu, drugoj obitelji – reprezentaciji.

Rođendanske želje, s profesionalne strane, uvijek su mu bile da napravi nešto veliko u najdražem, hrvatskom dresu. I ostvarile su se. Prošli, 33. rođendan, dočekao je kao viceprvak svijeta i najbolji ovozemaljski igrač.

Za ovaj, 34. poželio je plasman i uspjeh na Europsko prvenstvo, a veliki korak prema ispunjenju želja može napraviti danas, kad će reprezentaciju izvesti na Bakcell Arenu. U Lukinim godinama od reprezentacije su se oprostili Darijo Srna, Davor Šuker, Aljoša Asanović, Igor Štimac i Zvonimir Soldo, dok je Zvonimir Boban Hrvatskoj rekao zbogom s 31 godinom. Luka ima 34 i ne pomišlja na odlazak, piše 24sata.

– Uživam i guštam igrati za reprezentaciju i bit ću tu dok god budem mogao. Nakon Rusije, kad su mislili da je idealan trenutak da se oprostim, ja sam odlučivao srcem. Najveća čast mi je igrati za Hrvatsku, najbolje i najljepše se osjećam kad igram za Hrvatsku. To nije nikakva floskula. A znate što sam sve prošao – rekao je hrvatski kapetan.

Vodit će Hrvatsku i na Euru

A prošao je sve. Od igrača za kojeg su rekli da je premalen i presramežljiv da bi igrao nogomet do dana kad je momčad bila otuđena od naroda. Pristupom i srcem sve je kupio. Pokazao je to nebrojeno puta, pokazao je to i u Slovačkoj, kad je letio terenom. Pokazao je to i u Rusiji kad je otišao u besmrtnost. Otišao je među one koje zovemo samo imenom. A to su najveći. Goran, Janica, Dražen i Luka. On je duša i tijelo ove momčadi, da ste samo vidjeli s koliko je mirnoće uoči Slovačke, na zagrijavanju, objašnjavao Bartolecu i Vlašiću da igraju hrabro i da se ne boje, sve bi vam bilo jasno.

– Kad igrate s Lukom, sve se čini lagano, nema straha – rekao je nakon velike pobjede u Trnavi strijelac prvoga gola Nikola Vlašić. Naravno. Kad imamo Luku, ne trebamo se bojati nikoga. Arhitekt, genije, stroj, čarobnjak. Nogometni ljubimac svijeta. Veličinu maloga Luke u Rusiji je prepoznao cijeli svijet, kad je u njihovim očima bio voljeniji i poštovaniji od Ronalda i Messija. U našim je to oduvijek bio.

Postao je najbolji igrač na svijetu, lider velikog Real Madrida, klasa za sva vremena. Cijeli mu se svijet naklonio prošle godine. Slavio je u svim važnim svjetskim izborima. I bit će nam teško kad jednog dana više neće nositi dres reprezentacije. Jer nikad nitko tako nije letio terenom te s toliko lakoće i mirnoće rješavao i najteže situacije. Stoga, uživajmo dok možemo. Uživajmo u našem geniju. Sretno, kapetane! Povedi nas na Euro, a onda dogodine i do novog povijesnog rezultata.