Srbiji se sprema novi šamar, Kosovo će nastupiti na Svjetskom prvenstvu?!

kosovo, Srbija, nogomet, kosovo, Srbija, granica, Srbija, kosovo, priznanje, kosovo, srbija albanija, neovisnost kosova, kosovo, ratna odšteta, tužba za genocid, kosovo, vodovodni sustav u Prištini, kosovski Albanci, Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), kosovo, prosvjedi, kosovska oporba, niz incidenata, FIFA, priznali Kosovo , Fadil Vokri, UEFA, kosovo, Kosovo u kvalifikacijama, UEFA, kosovo, Hashim Thaci, telefonski kod,  383, kosovo, Srbija i Kosovo, Haradinaj, Ramuš Haradinaj, Hrvati, Republika Kosovo
Navode naših istočnih susjeda, potvrdio je i predsjednik kosovarskog Saveza Fadilj Vokrri, prenosi jutarnji list.

- Pa to je realnost! Radimo na tome da Kosovo nastupi u kvalifikacijama i ne vidim ni jedan razlog da se to ne ostvari. Državu Kosovo je priznala 71 država, od kojih su većina ekonomske, ali i nogometne sile čija je želja da naša reprezentacija bude član UEFA i FIFA - izjavio je Vokrri i pritom otkrio koga bi volio izvući u kvalifikacijskoj skupini:

- Srbiju! To bi umanjilo tenzije jer svrha je nogometa da spaja ljude i države - kaže prvi čovjek kosovarskog nogometa.

Također, Srbi tvrde kako su već obavljeni prvi razgovori na relaciji UEFA - Nogometni savez Kosova kojima su nazočili i brojni albanski tajkuni lobirajući da Kosovo dobije pravo nastupa u kvalifikacijama.

Iako je FIFA neslužbeno dala zeleno svjetlo Kosovu, predsjednik UEFA-e Michel Platini navodno je veliki protivnik ove ideje pa Kosovari priželjkuju njegov poraz na izborima 2011. godine.