Srbija u strahu: Derbi se igra, prijeti kaos na ulicama!

Ovakva odluka trebalo bi da bude verifikovana na sastanku predstavnika Crvene zvezde, Partizana i Zajednice prvoligaša sa Srpskim ministrom policije Ivicom Dačićem u četvrtak. S druge strane, stručnjaci upozoravaju da Beogradu prijeti novi kaos na ulicama.Kako saznaje Press, policiji su već izdata detaljna uputstva kako da spriječi incidente na samom stadionu i u njegovoj okolini kako se ne bi ponovile scene nasilja koje su pratile Paradu ponosa.

Policija je Crvenoj zvezdi, koja je organizator meča, postavila uslove koje će Srpski najtrofejniji klub morati da ispuni. MUP zahtjeva da mu se omogući potpuno preuzimanje kontrole na stadionu 24. sata prije početka utakmice kako bi bilo spriječeno unošenje pirotehničkih sredstava, kamenja, šipki i svega drugog što bi moglo da posluži za incidente.  Odlučeno je i da svaki navijač prilikom ulaska na stadion prođe najmanje tri kontrolna policijska punkta, što je do sada urađeno samo jednom, na utakmici kvalifikacija za SP protiv Francuske.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić je jučer bio u inozemstvu i samo zbog toga nije održan najavljeni sastanak sa predstavnicima klubova. Međutim, već danas bi za istim stolom trebalo da se nađu ministar i predsednici Zvezde i Partizana Vladan Lukić i Dragan Đurić.

Dačić će od njih zahtjevati da pošalju zajedničku poruku navijačima i pozovu ih da u granicama Fair Playa podrže svoj tim - kaže izvor Pressa iz vrha MUP-a.

press