Sramota 'kraljeva': Real leti iz Kupa kralja zbog kardinalne pogreške Beniteza

real, Real Madrid, kup
...ali to će vjerojatno biti sasvim beznačajno jer je trener Rafa Benitez napravio početničku pogrešku, zbog koje će 'kraljevski klub' gotovo sigurno biti izbačen iz kupa!

Benitez je na travnjak poslao praktički B momčad Reala, u koju je uvrstio Rusa Denisa Čeriševa. Riječ je o igraču koji je prošle sezone igrao na posudbi u Villarrealu, s kojim je sudjelovao u polufinalu Kupa kralja. U uzvratnoj utakmici protiv Barcelone Čerišev je dobio žuti karton, treći u natjecanju, zbog čega je trebao propustiti idući ogled. Trebao je to biti upravo ovaj ogled protiv Cadiza, u kojem je zabio u trećoj minuti!

Navijači Cadiza u jednom su trenutku prvog poluvremena počeli skandirati 'šampioni, šampioni' i 'Benitez pogledaj Twitter'. Očito je trener Reala poslušao tribine i provjerio informaciju. Naime, svega nekoliko trenutaka nakon što je započelo drugo poluvrijeme Benitez je zamijenio Čeriševa, te na travnjak poslao našeg Matea Kovačića.

Vijest je odmah stigla i do stopera Barcelone Gerarda Piquea, otvorenog 'mrzitelja' Reala, koji je na svoj Twitter profil stavio ovo:

Nije Benitez jedini krivac za ovo i nevjerojatno je kako je svima u Realu promaknuo taj detalj... Što će reći veliki gazda Florentino Perez? Kako će prijeći preko ovog kiksa Rafe Beniteza?

Recimo i da je preostala dva pogotka za Real postigao Isco (65, 74).

Real će gotovo sigurno biti izbačen iz Kupa kralja, s obzirom da je zbog identične pogreške ove sezone Osasuna morala napustiti natjecanje. Bilo kakvo zadržavanje Reala u natjecanju bio bi nevjerojatni presedan.

gol.dnevnik.hr