Split: Pokrenuta peticija protiv udruge Naš Hajduk

naš hajduk, doli udruga Naš Hajduk, Hajduk, Stipe Pletikosa, Igor Tudor, Hajduk

Udruga Doli udruga Naš Hajduk nezadovljna stanjem u Hajduku, koje godinama vlada u klubu s Poljuda, smatra kako je upravo udruga Naš Hajduk krivac za loše upravljanje klubom. Sukladno tome nezadovoljni navijači odlučili su se na potpisivanje online peticije a na web stranici peticija24.com navode sljedeće: 

"Mi dolje potpisani građani i građanke Splita i Hrvatske tražimo od Grada Splita kao većinskog vlasnika HNK Hajduk da u najkraćem roku preuzmu odgovornost vlasnika Kluba te raskinu SVE ugovore sklopljene s udrugom Naš Hajduk i i time zaustave potpuno uništavanje Hajduka koji je ovom gradu više od nogometnog kluba.

Nekada najtrofejniji hrvatski Klub čije su utakmice redovito punile stadion na Poljudu postao je taocem grupe koja sebe naziva udruga Naš Hajduk a kojoj je jedini cilj preuzeti vlasništvo nad Hajdukom i to na način da mu tržišnu vrijednost svedu na minimum te ga otkupe novcem koji se uplaćuje Hajduku na ime članarina , bez uložene vlastite lipe.

Sustavno i namjerno se uništava i negira tradicija Kluba , Hajdukovim bivšim igračima i partnerima s kojima je stekao slavu zabranjen je svaki pristup klubu a dovode se treneri i igrači koji kvalitetom i željom nisu ni za lokalne lige a kamo li za nekada velikog Hajduka.

Zadnja titula prvaka države osvojena je u sezoni 2004/2005., Kup 2009/2010. i 2012/2013. godine.

Dakle od kada je udruga Naš Hajduk ušla u Klub prije osam godina osvojen je SAMO JEDAN KUP a broj uposlenih i minus na računu nikada veći.

Događaji oko navijanja i navijača su posebna priča, među Torcidu, nekada najveću navijačku skupinu, humanu i ljudsku koja živi za svog Hajduka infiltrirali su nekakvi likovi bez hajdučkog čojstva, hrabrosti i ponosa te uz redovite kazne koje Hajduk plaća, sramote sve ono što Hajduk je i što predstavlja.

Svi mi ovdje potpisani poručujemo da nas nećete uplašiti, nećemo se iscrpiti i nikada nećemo pokleknuti jer mi znamo što je Hajduk i kakvog su nam ostavili i pape i dida i kakvog želimo ostaviti našim sinovima.

Nastaviti ćemo sa svim mogućim zakonskim sredstvima dok ne prisilimo Grad kao većinskog vlasnika da raskinu sve ugovore koje imaju s udrugom Naš Hajduk, te preuzmu prava i obveze za očuvanje svetog Kluba."