Splićani objavili rat: 'Tražimo ostavke Markovića i ekipe'

Vatreni, Hrvatska, HNS, ostavka, Vatreni, navijač

Igrača su registirirali mimo svih propisa, dolaze ovdje i vrbuju našu djecu, a imaju četrnaest stranaca. Njima je jedini cilj nas oslabiti', rigao je vatru predsjednik Hajduka.

Rat između sjevera i juga sve se više zaoštrava, a u novi napad na HNS krenuo je predsjednik Hajduka Joško Svaguša, koji je revoltiran ponašanjem krovne organizacije hrvatskog nogometa.

Ovo što rade oni gore ne sliči na organizaciju, niti ima veze s nogometom. To je Markovićeva privatna organizacija. Samo sluša što mu govori Zdravko Mamić. Igrača su registrirali mimo svih propisa, dolaze ovdje i vrbuju našu djecu, a imaju četrnaest stranaca. Njima je jedini cilj nas oslabiti", ljutito je izjavio Svaguša za Večernji.

Problem Grčić

Kap koja je prelila čašu bila je odluka Izvršnog odbora HNS-a kako kadet Marko Grčić ipak može biti registriran za Dinamo. Takva odluka naišla je na žestoke reakcije iz Splita.

"Nije stvar u 'problemu Grčić', nego je takva odluka jednostavno prelila čašu. Mi ćemo ići na arbitražu, boriti se protiv te odluke", dodao je predsjednik Bilih.

Već duže vrijeme ne cvjetaju ruže između sjevera i juga, a stanje se izgleda i neće promijeniti u skorije vrijeme.

"S Vlatkom sam imao nekoliko sastanaka, ne mogu vjerovati da čovjek ima 75 godina, nešto kaže, gleda te u oči, i onda poriče. Kakva je to moralna vertikala, on je zaboravio da je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Ako je zaboravio što je riječ Hrvatska, onda neka bude predsjednik Zagrebačkog saveza", nastavio je Svagi svoj monolog, pa zatim oštro lupio i po svom najvećem rivalu.

"Ovo je nered koji HNS sustavno brani svojim spletkama. Rade pritisak na izbornika, pa zar je Mamiću malo koliko je prodao igrača preko reprezentacije. Ma, sve rade da nas unište na stoti rođendan, Dinamo je izmislio i svoj stoti rođendan. Prepali su se jakog Hajduka i zato sve ovo rade".

Hoćemo ostavke Markovića i Srebrića!

S Poljuda su najavili kako se povlače iz Saveza, a 'ekipi gore' poručili su kako si osnuju svoju kvartovsku ligu kad se već ovako ponašaju.

"Dok je ova ekipa gore, prekidamo sve odnose s HNS-om. Pa, to su ljudi od 75 godina, a u mirovinu se ide sa 65. Dokad misle raditi, do 90 godina. Od svoje druge godine čitam o njima, a imam 38 godina. Kad osvojimo prvenstvo, ne treba nam pehar iz njihovih ruku, neka ga ostave u Zagrebu. Tražimo ostavke od Markovića, Srebrića i ostalih, a na idućoj Skupštini ćemo imati svog kandidata za predsjednika".

Poljud domaćin reprezentacije? Jednog dana, možda...

Dotakao se Svaguša svih tema, čini se, kako mu je puna kapa i ignoriranja Poljuda kao domaćina utakmica hrvatske reprezentacije.

Trinaest godina nisu bili tu, potrošili su na njihov 'Wembley' sto milijuna, neka potroše još sto, ali neka kažu gdje su potrošili ovih sto milijuna. Ne treba nam reprezentacija u Splitu dok savez vode ovi ljudi. S ovim vodstvom ne prihvaćamo utakmice u Splitu, imamo mi europske utakmice. Kad gore dođu pošteni i čestiti ljudi, onda su Hajduk i Split otvoreni za reprezentaciju. Znate kako oni odlučuju o utakmici? Pitam Markovića zašto nema utakmica u Splitu, a on kaže da odlučuje stožer reprezentacije. Kad pitam stožer, oni kažu odlučuje Marković. Kad pitam Markovića zašto nema Hajdukovih predstavnika u HNS-u, on kaže dogovori se s Grgićem. Grgić kaže dogovori se s Vlatkom. Meni se čini da su se oni sve dogovorili", zaključio je nikad ljući predsjednik Hajduka.

večernji list