FOTO  SPEKTAKL U SPALADIUM ARENI PRED 4.000 GLEDATELJA: Nacional Zagreb svladao Split Tommy u drugoj finalnoj utakmici

Split Tommy, Nacional Zagreb
Drugo poluvrijeme domaćin je mora juriti rezultat i ipak su na kraju došli do željenog cilja. Prvo je Franko Jelovčić smanjio prednost a zatim iz jedne gužva nakon indirektnog udaraca Neto je pogodio za izjednačenje. Minutu prije kraja regularnog dijela susreta Jakov Grcić je dobio drugi žuti karton ali Nacional Zagreb ne koristi prednost sa igračem više u posljednjih 40. sekundi do kraja regularnog dijela utakmice.

Početak produžetka donio je novi šok za goste i potpunu ludnicu i delirij gotovo 4000 gledatelja u Spaladium Areni. Nacional Zagreb je nastavio igrati sa igračem više još jednu minutu, a neopreznost gostiju sa igračem više koristi Duje Bajrušević i pogođa za prednost domaćina od 3:2. Minutu kasnije Stjepan Perišić postiže pogodak za veliku prednost Split Tommya. I kad su svi već počeli slaviti veliku pobjedu Split Tommya, Nacional Zagreb je krenuo sa golmanom igračem u polju i u dvije minute preko Kristijana Grbeše i Vedrana Matošević gosti poravnavaju rezultat na 4:4 za veliku dramu i penale.

Nacional Zagreb je prvi krenuo sa izvođenjem penala sa šest metara. Redom za goste su pogađali Korab Morina, Luka Perić i Tihomir Novak dok je za Split Tommy pogodio Davi da bi udarac Franca Jelovčića obranio vratar Nacionala Zagreb Ivan Pavlić. Nakon obrane Ivana Pavlića je uslijedio gol Tihomira Novaka za veliko slavlje branitelja naslova iz Zagreba.

Nakon poraz u Zagrebu, Nacional Zagreb je vratio sve na početak i u seriji finalnih utamica na tri pobjede izjenačio omjer na 1-1. Sljedeća utakmica igra se u Zagrebu u utorak 07. lipnja u 20:30 sati. Ulog je velik i pobjednik će izboriti plasman u EUFA Futsal Cup, UEFA-inu futsal Ligu prvaka.


SPLIT TOMMY - NACIONAL ZAGREB 4:4 (2:2, 0:2), na penale 1:

Prvi sudac: Saša Tomić
Drugi sudac: Andrej Topić
Treći sudac: Nikola Jelić
Četvrti sudac: Vedran Babić
Delegat: Mario Jurić
Dvorana: SD Spaladium Arena, Split; Gledatelja: 4000

SPLIT TOMMY: Ivo Jukić, Jakov Grcić, Ivan Gotovac, Dovenir Domingues Neto, Davi Trindade, Nikola Pavić, Josip Suton, Stjepan Perišić, Franco Jelovčić, Duje Bajrušović, Genario Benicio Peixoto, Marin Stojkić, Mate Tešija, TRENER: Mladen Perica-Štrla
NACIONAL ZAGREB: Žarko Luketin, Vedran Matošević, Kristjan Čujec, Mislav Banek, Korab Morina, Renato Koturović, Tihomir Novak, Luka Perić, Borko Surudžić, Kristijan Grbeša, Igor Osredkar, Josip Vuzem, Ivan Pavlić, TRENER: Kujtim Morina

STRIJELCI: 0:1 Čujec (10′), 0:2 Čujec (16′), 1:2 Jelovčić (23′), 2:2 Neto (32′), 3:2 Bajrušović (41′), 4:2 Perišić (42′), 4:3 Grbeša (47′), 4:4 Matošević (50′)

PENALI:
Morina, 0:1!
Davi, 1:1!
Perić, 1:2!
Jelovčić, brani Pavlić!
Novak, 1:3!

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Split Tommy 8 (3+5); Nacional Zagreb 6 (2+4)
ŽUTI KARTONI: Grcić (7′) - SPLIT TOMMY; Čujec (34′) - NACIONAL ZAGREB
CRVENI KARTON: Grcić (40′) - SPLIT TOMMY
IGRAČ UTAKMICE: Kristjan Čujec (NACIONAL ZAGREB)