Španjolska nakon jedanaesteraca prošla u finale

Foto: AFP

Nakon što u regularnih 90 minuta i 30 minuta produžetaka nije bilo golova, odlučivali su penali, a ondje su aktualni svjetski i europski prvaci za nijansu bili bolji.

Prvih šest izvođača s obje strane bili su precizni, a na kraju se tragičarom pokazao Leonardo Bonucci čiji je udarac otišao preko gola. Nakon njega je Jesus Navas mirno savladao Gianluigija Buffona i slavlje "furije" moglo je započeti.

Italija je bila bolja momčad u prvom poluvremenu iz kojeg se izdvajaju dvije dobre prilike, obje nakon asistencija Andree Pirla. U prilikama su se našli Christian Maggio, koji je pucao glavom ravnom u Ikera Casillasa, te Daniele De Rossi čiji je udarac otišao pokraj gola. Španjolska je pak prvu pravu priliku imala tek u 37. minuti kada je Fernando Torres pucao pokraj gola.

U drugom dijelu Talijani su imali posjed lopte čak 61 posto, u samoj završnici Gerard Pique je propustio dobru priliku za pobjedu Španjolaca, da bi se u produžecima dva puta tresao okvir gola. U 93. minuti okvir je pogodio Emanuele Giaccherini, a u 115. minuti Xavi. U završnici drugog produžetka Španjolska je bila puno bolja, ali svejedno nije uspjela naći put do mreže.

U nedjeljnom finalu protivnici Španjolcima u borbi za naslov bit će domaćini Brazilci, dok Talijanima predstoji ogled za treće mjesto protiv Urugvajaca.