Spahić: Palo je dosta teških riječi, ali ćemo razgovarati kada dobijemo Albaniju

Loše smo odigrali protiv Francuske kod kuće, pa smo se poslije toga iskupili. Normalno je da je veliki pritisak na nama i nije nam nimalo lako, posebno zbog navijača koji su frustrirani.

Uoči sutrašnje utakmice nogometne reprezentacije BiH protiv Albanije, u kvalifikacijama za "Euro 2012", izbornik Safet Sušić konačno je na presicu doveo i kapetena Emira Spahića. Defanzivac Montpelliera "prisjetio se" utakmice u Rumunjskoj u kojoj smo deklasirani rezultatom 0:3, prenosi portal scsport.ba.

"Svi ste vidjeli šta se dogodilo u Bukurešu. U ova dva dana palo je dosta teških riječi, ali za ono što smo prikazali moramo trpiti kritike", rekao je Spahić dodavši:

"Još uvijek nije sve izgubljeno, otvorena je borba za drugo mjesto u grupi i to moramo iskoristiti. O problemima je puno lakše raspravljati ako dobijemo Albaniju, a nadam se da hoćemo."

I nakon utakmice u rumunjskoj kapetan je od pojedinih novinara okarakteriziran kao predvodnik klana koji ruši sve pred sobom.

"Nije prvi put da se spominju neki klanovi i da je Emir taj koji ruši Sušića i atmosferu. To su za mene gluposti", objasnio je Spahić.

Što se tiče utakmice protiv Albanije, Spahić smatra da mora biti drugačija od one u Bukureštu.

"Već jednom nam se ponovila slična situacija. Loše smo odigrali protiv Francuske kod kuće, pa smo se poslije toga iskupili. Normalno je da je veliki pritisak na nama i nije nam nimalo lako, posebno zbog navijača koji su frustrirani. Smatram da je recept za trijumf da ponovimo susret sa Rmunjskoj u Zenici, pa neka se čak ponovi i rezultat. Odmah bi to potpisao. Protiv Albanaca ćemo morati biti puno agresivniji nego protiv Rumuna. U petak smo loše otvorili susret i sve je krenulo krivim smjerom. Vjerujem da će sutra biti drugačije", zaključio je Spahić.