SP 2022. igrat će se u studenom i prosincu, finale tjedan dana prije Božića

Hrvatska, Vatreni, pogodak, namještanje utakmica, Njemačka liga, NS BIH, Komitet za normalizaciju, Ivan Beus, sead kajtaz, Ivica Osim, Dragan Kulina, Elvedin Begić, Darko Ljubojević, FIFA, Svjetsko prvenstvo, nogomet
Podsjećamo, Radna skupina FIFA-e predložila je krajem veljače da se SP 2022. godine prebaci s ljeta na zimu, jer je u Kataru nemoguće igrati tijekom lipnja i srpnja zbog iznimno visokih temperatura. Izvršni odbor FIFA-e usvojio je prijedlog, a zanimljivo je i to da će svjetska smotra u Kataru trajati 28 dana.

Finale na Dan državnosti Katara

"Izvršni odbor donio je odluku prema kojoj će se Svjetsko prvenstvo 2022. godine igrati u studenom i prosincu, a finale je na rasporedu 18. prosinca, kada Katara ujedno slavi i Dan državnosti", potvrdila je FIFA.

"Napravili smo vrlo važan korak, a finale će biti odigrano u nedjelju i to baš na Dan državnosti Katara. Savršeno se poklopilo!", nadodao je De Gregorio.

Međutim, ljubitelji nogometa nisu pretjerano oduševljeni ovom odlukom FIFA-e, a De Gregorio ih je pokušao utješiti porukom...

"Bez brige, imat ćete dovoljno vremena za božićni šoping". /HMS/