Sp 2010.: danas drugo polufinale Njemačka-Španjolska

SP 2010, SP 2010
U finalu na bečkom "Prateru" Španjolska je bila bolja i golom Fernanda Torresa osvojila pehar namenjen kontinentalnom šampionu.

Njemačka je u JAR-u privukla pažnju svojim igrama i fenomenalnim pobjedama protiv favorita za titulu, Engleske (4:1) i Argentine (4:0).

Obje selekcije su po jednom poražene, "panceri" od Srbije, a Španjolska na startu od Švicarske.

Samo jednom je prvak Europe postao i prvak svijeta, uradila je to upravo Njemačka 1974. godine.

"Panceri" su u vjerovatno najboljem meču dosadašnjeg dijela Prvenstva eliminirali Engleze uvjerljivom pobjedom od 4:1, da bi u četvrtfinalu "pomeli" s terena Argentinu čiji se selektor Diego Armando Maradona nakon debakla (4:0) požalio novinarima da se "osjećao kao Muhammad Ali".

Selektor Joakim Lev ocijenio je da je reprezentacija Španjolske "mnogo opasniji protivnik od Argentine" i dodao da se igra "crvene furije" bazira na timskom radu koji je najbolji na svijetu.

"Španjolci imaju sjajne igrače i veliki broj kreativaca u ekipi, ali moramo da shvatimo da njihov tim nije samo spoj individualnih kvaliteta", napomenuo je Lev.

Lev neće moći da računa na suspendiranog 20-godišnjaka Tomasa Milera.

Španjolci igraju mnogo taktičnije nego na Europskom prvenstvu prije dvije godine. Španjolski igrači sredine terena ostvaruju veliki posjed lopte i dominaciju, što rezultira s puno golova u mreži protivnika.

Prvi strijelac tima David Villa izjavio je da ukoliko njegova ekipa ne osvoji titulu na Svjetskom prvenstvu, ništa nije uradila.

"Mi smo pobijedili Njemačku prije dvije godine na Europskom prvenstvu i ne mislim da su srećni što sada igramo ponovo. Moramo da zaboravimo tu utakmicu, jer ako ne osvojimo titulu nismo ništa uradili", rekao je Villa.

Utakmica počinje u 20.30 sati na stadionu "Mozes Mabhida" u Durbanu, a sudit će Viktor Kasai iz Mađarske. Pobjednik će u finalu 11. srpnja igrati protiv Nizozemske koja je u prvom polufinalu pobjedila Urugvaj 3:2.

(Fena)