Šou u Osijeku: Sudac psuje majku, tribine plješću!

Igrala se šesta minuta tog prijateljskog ogleda na Valentinovo kad je direktor Suhopolja Mladen Slavić uletio na teren i na čuđenje svih oko sebe, uključujući gledatelje, te vlastite igrače i trenera, naredio svojima da napuste teren.

Svi su zbunjeno zastali, nikome nije bilo jasno što je direktora natjeralo da bez ikakvog vidljivog razloga povuče tako radikalan potez. A onda je on sam objasnio.

"Sudac Novak mi je opsovao i rekao neka p... kur.., nije bilo za to razloga i to neću otrpjeti", prenose Sportske priču koja se ponekad zna dogoditi na utakmicama amatera ili mlađih uzrasta po manjim mjestima i selima. Ne u Osijeku.

Na terenu, uglavnom – pat-pozicija, a ni nastavak ne miriše na dobro. Domaći su htjeli odigrati susret jer u šest minuta teško da su mogli isprobati neke varijante za nastavak sezone, ali šef gostiju bio je odlučan u zahtjevima da njegova momčad napusti teren.

Kad su vidjeli da je vrag odnio šalu, domaći su napali suca, koji je sve i zakuhao.

"Novak, što radiš, što ti to treba", vikao je na sav glas trener Osječana Tomislav Steinbrückner, dok je direktor domaćina Mile Dumančić ušao u teren i počeo nešto prišaptavati sucu.

Potom se začula i nečija 'genijalna' ideja da se zove policija, a odstrani direktor Slavić koji želi prekinuti susret. Strasti je nekako smirio najprisebniji Dumančić, pa se opet zaigralo sve do 44. minute.

Tada je 'poludio' igrač Suhopolja Dario Pejić i zbog jedne sudačke odluke, 'normalno', opsovao sucu mater. Odmah je dobio crveni karton, ali tek je tada počelo poznato unošenje u lice i nove psovke, na što ga je Novak uhvatio za bradu, a Suhopoljčani tvrde i udario.

Tragikomični obračun u stilu Charlieja Chaplina nastavio se i u poluvremenu, kada je grupa navijača Suhopolja dobacujući sa strane objasnila pozadinu sukoba.

"Pokrao nas je u utakmici sa Splitom. Sve smo saznali, primio je novce, primopredaja je bila u Orahovici. Sami su nam Splićani to kazali", prenose Sportske.

Komediju je zaključio Slavić.

"Novak, hoćemo si pružiti ruke, pa nastaviti kao da ništa nije bilo ili ćeš se tvrdoglaviti. Budi čovjek", molio je sada suca direktor Suhopolja, a ovaj odgovara:

"Neka sudi jedan od mojih pomoćnika, ja više neću, ne mogu", zaključio je sudac i zaradio pljesak gostujućih navijača.

Na kraju je Novak ipak odsudio utakmicu do kraja, pa je sve završilo bez novih šokova i sankcija, u duhu domaćeg nogometa i Valentinova, rekli bismo.

sportske novosti