Šokantna ispovijest liječnika Vatrenima 1998. finale SP-a oteli dopingirani Tricolori?!

ep nogomet, Hrvatska, Vatreni, Vatreni, Hrvatska, izrael, Vatreni, Hrvatska, latvija, Vatreni, baraž, Vatreni, Hrvatska, BIH, stadion, Turska, Vatreni, Hrvatska, Srbija, Hrvatska, navijači, Vatreni, ulaznice, Hrvatska, Hrvatska zemlja, italija, Vatreni, navijači, Hrvatska zemlja, BIH, vatrenii, Hrvatska zemlja, UEFA, Hrvatska zemlja, navijači, Hrvatska, navijači, zabrana, zabrana navijača, Hrvatska, grčka, navijači, hrvatski navijači, Hrvatska, grčka
Tadašnji liječnik Tricolora tvrdi da su krvni uzorci nekih igrača bili sumnjivi, ali da se sve zataškalo radi općeg interesa. Dr. Jean-Pierre Paclet, liječnik zlatne generacije francuskih nogometaša, koji su na SP-u u Francuskoj 1998. godine u polufinalu svladali Hrvatsku i kasnije protiv Brazila osvojili zlato, tvrdi da su krvni uzorci nekih igrača koje nije imenovao pokazali anomalije, ali da je sve 'gurnuto pod tepih':



"Imate pravo sumnjati ako znate na koji način su određeni klubovi u to doba tretirali igrače, posebno u talijanskoj ligi. Zna se da su određeni postupci Juventusa, u najmanju ruku, bili na granici dopuštenoga. Ništa nisam izmislio, o tome se već pričalo. Visoka razina hematokrita ne znači da su uzimali EPO (krvni doping koji ubrzava oporavak od ozljeda op.a.), ali kako nije bilo dokaza time se nismo više bavili. Ne mogu tvrditi da bismo pronašli dokaze o dopingiranju da smo nastavili istragu, ali nismo se time bavili. Prevagnuo je javni interes. Tih mjeseci bio je jači od svega", izjavio je Paclet koji tvrdi da je drugog liječnika Jeana Marcela Ferreta pekla savjest:

"To je laž. Bilo su samo dvije anomalije, a one su bile posljedica umora od klupske sezone. Moja savjest je čista", uzvratio je Ferret, a rukom na cijelu priču odmahnuo i tadašnji igrač Milana Marcus Desailly:

  • AFP
  • Je li Hrvatska na nepravedan način zaustavljena u polufinalu SP-a?

"Ovo je medijska patka kako bi se knjiga bez kredibiliteta bolje prodavala", tvrdi Desailly, a 'bombu' koja je pukla u Francuskoj komentirao i Aljoša Asanović:

"Teško mi je o tome pričati napamet, teške su to optužbe. Pitanje je koji su motivi francuskoga liječnika i zašto s inkriminirajućim podacima izlazi tek sada. Malo je pretanka cijela ta priča, a da je i točna, kakva bi nama to bila satisfakcija?", pita se Asanović, a Igor Štimac dodaje:

"Tko zna kakvi su njegovi motivi, kome se zamjerio i zašto baš sada izdaje takvu knjigu. Zanimljivo je da čovjek daje intervju nekoliko dana prije izlaska knjige. Možda ga je jednostavno recesija natjerala na takav čin", izjavio je Štico za Jutarnji.

Izvor: Net.hr