Šok za Barcelonu, velika sreća za Dinamo i Alena Halilovića!

alen halilovic

... roka dovoditi nove igrače. Kazna se, po zadnjim informacijama, ne odnosi na transfer Alena Halilovića.Dan nakon remija protiv madridskog Atletica u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Barcelona je saznala šokantne vijesti. Katalonski klub kažnjen je od strane FIFA-e te neće moći dovoditi igrače u naredna dva prijelazna roka!

Istraga protiv Barcelone podignuta je zbog kršenja pravila FIFA-e o dovođenju igrača mlađih od 18 godina. U svojem priopćenju FIFA navodi kako je Barcelona prekršila članak 19 Pravilnika u slučaju deset mladih igrača, a osim kršenja tog članka utvrđeno je još niz nepravilnosti.

Istraga se odnosila na registraciju i dovođenje igrača u razdoblju od 2009. do 2013. godine, a u priopćenju iz krovne svjetske nogometne organizacije ne navodi se o kojim igračima je riječ.

Slijedom toga Barcelona je kažnjena "sudjelovanjem" u naredna dva prijelazna roka i neće moći dovoditi i registrirati nove igrače sve do ljetnog prijelaznog roka 2015. godine. Osim te kazne, zaradila je i novčanu kaznu u visini od 450 tisuća švicarskih franaka.

"Međunarodni transferi dopušteni su samo ukoliko igrač ima 18 godina ili više, no Barcelona je to pravilo prekršila", rekao je novinar katalonskog radija Ernest Macia za BBC Radio 5.

Barcelona u svojoj mladoj momčadi ima trojicu igrača iz Južne Koreje, a među njima i 15-godišnjeg Lee Sung Wooa te nekoliko mladih igrača iz Afrike.

U tim transferima nije ispunila tri uvjeta koja FIFA traži u slučaju takvih transfera - roditelji moraju s igračem preseliti u drugu državu zbog nenogometnih razloga, ukoliko je igrač između 16 i 18 godina dozvoljen je prelazak unutar Europske unije ili je transfer dozvoljen ukoliko igrač seli u klub koji je 50 kilometara ili manje udaljen od državne granice.

Katalonski klub će se svakako žaliti na ovu kaznu, a ukoliko mu žalba ne bude prihvaćena, očekuje se kako će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei.

Iako još uvijek nema službene potvrde, posljednje informacije govore kako će se ipak dozvoliti već dogovoreni transferi Alena Halilovića i Marc-Andrea ter Stegena kao što će se i Rafinha i Gerard Deulofeu moći vratiti s posudbe.

Sportski.net