Službeno: Deni Simeunović novi igrač FK Sarajevo

Deni Simeunović, FK Sarajevo, Deni Simeunović, FK Sarajevo

- Presretan sam što ću nastupati za klub kao što je Sarajevo, jedan od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. Prvi kontakt sam imao sa trenerom Miodragom Ješićem, s kojim sam imao i u ranijim godinama mogućnost da surađujem, ali evo, sudbina je tako htjela da upravo u Sarajevu imam priliku da surađujem sa Ješićem - kazao je Simeunović za službenu klupsku internet stranicu, nakon potpisa ugovora.

- Igrao sam do sada nekoliko puta protiv Sarajeva. Najbolji utisak na mene su svakako ostavili navijači. Na svakoj utakmici, koju sam igrao na Koševu oni su bili sjajni, priredili su nevjerovatnu atmosferu i bit će lijepo istrčati na travnjak koševskog stadiona i osjetiti njihovu podršku - dodao je Simeunović.

Prije dolaska u Sarajevo, Simeunović je nastupao za Slogu, Travnik i Zrinjski, a u Premijer ligi BiH upisao je 97 nastupa i postigao 12 golova. U dresu Zrinjskog odigrao je pet utakmica u kvalifkacijama za europsku ligu, gdje je uspio postići i dva gola, te je odigrao i dvije kvalifikacione utakmice Lige prvaka, saopćeno je iz FK Sarajevo.