Slučajno ili namjerno? Uefa je smjestila Zrinjski - u Hrvatsku

Slučajno ili namjerno? Uefa je smjestila Zrinjski - u Hrvatsku
Uefa je tom prilikom na službenoj stranici najavila sudionike oba natjecanja.

I dok je jasno da će se u ždrijebu drugog pretkola, i to kao nositelj, naći hrvatski prvak Dinamo, u Europskoj smo ligi dobili četvrtog predstavnika. Uz Rijeku, Hajduk i Lokomotivu, pod hrvatskom će zastavom tamo zaigrati i - mostarski Zrinjski.

Autoru članka omakla se informacija u navođenju klubova da se Zrinjski natječe u susjednoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ne u HNL-u. Promatrajući glavna obilježja kluba, lako je mogao pomisliti suprotno.

Zrinjski se ističe hrvatskim predznakom koji mu stoji u imenu (Hrvatski športski klub Zrinjski) i na grbu (crveno-bijela šahovnica). Zbog nacionalnog mu je predznaka jugoslavenska vlast zabranila djelovanje od 1945. godine pa sve do osamostaljenja Bosne i Hercegovine 1992., kada je priča o "plemićima" ponovno zaživjela.

Prošle sezone Zrinjski je izborio nastup u Europi osvajanjem trećeg mjesta, iza Sarajeva i Željezničara, osvajanjem boda protiv Širokog Brijega na Pecari (1-1) u posljednjem kolu Premijer lige BiH. Triput je bio državni prvak (2005., 2009., 2014.).

24sata.hr