Slovenija: Sumnjiva utakmica Dinamo - Koper

Prema pisanju pojedinih medija postoji sumnja da je namještena utakmica drugog pretkola Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i slovenskog Kopra koja je igrana 13. srpnja u Zagrebu, a završila je pobjedom Dinama 5:1. Policija je ispitala Polovaneca, bivšeg igrača Amira Kariča, te igrača Mirana Pavlina koji je nakon te utakmice napustio klub, no kasnije se vratio na funkciju sportskog direktora.

Glasnogovornik slovenske policije Drago Menegalija je potvrdio kako policija u istrazi surađuje i s drugim državama, ali nije želio otkriti druge detalje.

"Trenutačno smo u fazi istrage u kojoj vam ništa konkretnije ne mogu otkriti," kazao je Menegalija za slovensku novinsku agenciju STA. Glavni tajnik Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Aleš Zavrl također nije imao puno više informacija.

"Ne mogu ništa komentirati. S policijom do sada nismo imali nikakve kontakte i vjerujem kako će nas uskoro o svemu obavijestiti. NZS je u svakom trenutku spreman pomoći pravosudnim ili policijskim organima," dodao je Zavrl za STA.

Predsjednik Slovenskog udruženja prvoligaša Brane Florjanič potvrdio je kako je policija bila u koparskom klubu i obavila nekoliko informativnih razgovora.

"To su za sada jedine informacije koje posjedujem. Policija obavlja svoj posao, a mi svoj. Ukoliko se nešto zaista dokaže postupit ćemo u skladu s našim pravilnikom," kazao je Florjanič.

(Fena)