Slovenci u deliriju: Imeli smo jajca!

"Južna Afrika, prihajamo!", "Slovenija je ponorela", "Imeli smo jajca" samo su neki od naslova u tamošnjim medijima koji nakon nevjerojatnog izbacivanja Rusa pišu isključivo o nogometu.

U Ljudskom vrtu stali su Rusiji na put prema Južnoj Africi, sreću je donio Zlatko Dedič koji je zabio njihov prvi i posljednji pogodak u ovim kvalifikacijama (Poljskoj i Turskoj).

Jasno je da su naši susjedi opijeni srećom spremni na još veće uspjehe, pa tvrde da to nije sve i da na SP odlaze zasluženo.

- Nismo još rekli zadnju riječ - kazao je strijelac pogotka koji ih je odveo na drugi Mundijal u povijesti (igrali u Japanu i Koreji 2002. godine).

- Rusi su velesila, no ostali smo hladne glave. Stvari su se poklopile, Slovenija je ponosna na nas - kazao je bivši Dinamov branič Boštjan Cesar.

Biraju najljepšeg, a ne znaju kako izgledaju

Slovenski Žurnal24 već je organizirao anketu pod nazivom "Koji vam reprezentativac najljepši", no na popisu su samo imena, pa su naši susjedi zbunjeni. Takve ljepotane već dugo nismo imali na okupu, ali nema slika, a kako ne poznajemo sve po imenu, ne znamo za koga glasovati, napisala je jedna čitateljica.

- Kolika je Rusija? Sad nam je svejedno koga ćemo dobiti u skupini. Trebalo bi proglasiti državni praznik! - komentirali su razuzdani navijači koji su slavili na ulicama Maribora. Teško je bilo nešto reći, glas je svima "pucao" od vike.

Ocjene igračima većinom su 8 i 9, rijetki su igrači koji su dobili sjajnih 7,5. "Zlatna lijeva noga", "Osvježenje", "Nezamjenjiv", "Neugodan", samo su neki od epiteta kojim slovenski novinari tepaju svojim uspješnim reprezentativcima.

Brane Oblak, komentator Dela, piše kako ga je "stisnulo oko srca kad je sudac označio kraj". Dodaje kako bi "bila nogometna tragedija da je Rusija otišla dalje".

Večer piše kako je izbornik Matjaž Kek osigurao nastup na jugu Afrike još u Moskvi i upozorava da se radi o momčadi koja je igrala u polufinalu posljednjeg Europskog prvenstva.

 


sportal.hr