Slovačka pobijedila Mađarsku u Budimpešti! Evo što taj rezultat znači Hrvatskoj

slovačka, Mađarska

Mađarska i Slovačka odigrali su u Budimpešti 5. kolo skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine i do kraja zakomplicirali situaciju.

Slovaci su se svojim navijačima na najbolji mogući način iskupili za težak poraz od prije tri dana od Hrvata kada su na domaćem terenu poraženi s 0:4. Sinoć su pobijedili Mađare s 1:2 i u potpunosti se uključili u borbu za prve dvije pozicije koje vode na Euro.

Slovaci su poveli su golom Maka u 40. minuti. U petoj minuti drugog poluvremena Mađari su izjednačili golom Szoboszlaija, a samo šest minuta kasnije Bozenik je pogodio za konačnih 1:2 za Slovačku.

Tako su Hrvati ostali na vodećem mjestu skupine s bodom više od Mađarske i sada Slovačke. Možda bi Vatrenima remi ili pobjeda Mađara više odgovarala iz večerašnjeg susreta jer bi tako Slovaci bili u teškoj situaciji.

No, i ovako Hrvati su ponovno glavni favoriti za prvo mjesto jer i protiv Mađara i Slovaka još moraju odigrati na svom terenu. No, u svemu će svoju ulogu imati i Wales koji ima 6 bodova, ali i utakmicu manje i oni Hrvate dočekuju na domaćem terenu. Ta utakmica bi mogla biti ključna za Vatrene kojima je dobra stvar i to što Wales mora na gostovanje kod Slovačke, ali i dočekati Mađare. Tu će sigurno doći do rasipanja bodova kod jedne reprezentacije.

No, nadamo se kako će Hrvatska u svom sljedećem susretu 10. listopada svladati Mađarsku na Poljudu pa će neke stvari biti jasnije, ali ni ublizu riješene.

RASPORED DO KRAJA KVALIFIKACIJA:

10. listopada

Hrvatska - Mađarska

Slovačka - Wales

13. listopada

Wales - Hrvatska

Mađarska - Azerbajdžan

16. studenog

Hrvatska - Slovačka

Azerbajdžan - Wales

19. studenog

Wales - Mađarska

Slovačka - Azerbajdžan