Sloboda kažnjena s 8.500 KM, Zrinjski s 5.000 KM, Borac 4.000 KM…

nogometni savez BIH, UEFA, natjecanje, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, FK Željzničar, Premijer liga BiH, BIH, nogomet, NS BIH, kazne
Razmatrane su utakmice pretposljednjeg i posljednjeg kola Premijer lige BiH, te prva finalna utakmica Kupa BiH.

Najveću kaznu dobio je igrač Slobode Zajko Zeba, koji je kažnjen s pet utakmica neigranja zbog isključenja na meču Kupa BiH Sloboda - Radnik. To znači da će propustiti sutrašnji uzvrat finala Kupa, te još četiri utakmice naredne sezone.

Također, zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava, distribucije alkohola na stadionu, korištenja duplog razglasa i ubacivanja tvrdih predmeta u teren od strane vlastitih navijača FK Sloboda je novčano kažnjena u iznosu 4.500 KM.

FK Sloboda je kažnjena i za susret 29. kola Premijer lige protiv FK Sarajevo, i to sa 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, uporabe veće količine pirotehničkih sredstava, distribucije alkohola na stadionu, te duplog razglasa.

I Zrinjski je kažnjen također s 4.000 KM za propuste u organizaciji utakmice, te uporabe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u utakmici posljednjeg kola protiv Slobode. Također, u pretposljednjem kolu na gostovanju kod Mladosti je zbog upora pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača Zrinjski kažnjen s 1.000 KM.

FK Borac je zaradio novčanu kaznu u iznosu 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, te uporabe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u posljednjem kolu protiv Viteza.

Slavija je kažnjena s 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, uporabe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, te skandiranja političkih slogana u meču posljednjeg kola protiv Željezničara.

Olimpic je kažnjen s 2.000 KM zbog neprijavljenog licenciranog glavnog trenera u zapisniku s utakmica protiv Travnika i Sarajeva.

Fena