Slišković: Utakmica kod Mladosti može biti ključna u borbi za naslov

zrinjski - gosk 3-1 -18-02-2018
Plemići su, istina, u prošloj utakmici pobijedili GOŠK (3:2), ali to je bilo sve samo ne jedna uvjerljiva izvedba igrača Zrinjskog.

Igrači svjesni negativnosti

Mostarci su na toj utakmici, uz izuzetak trostrukog strijelca, Miloša Filipovića, podbacili.

- Sigurno kako je ovo prilika da popravimo loš dojam nakon utakmice s GOŠK-om. Vjerujem kako su igrači svjesni svih negativnosti koje su izražene na utakmici u subotu i da se to neće i ne smije dogoditi u Kaknju. Dosta smo razgovarali ovaj tjedan i napravili analizu utakmice i pogledali loše stvari. Razgovarali smo otvoreno i došli do zaključka da 80 posto momčadi nije dalo ni 10-20 posto svojih mogućnosti kada su u pitanju želja, volja i htijenje. Svjesni smo značaja utakmice u Kaknju. Upozorio sam prije početka drugog dijela sezone kako će za nas najvažnija od ove četiri utakmice biti ona u Kaknju, jer smo računali na bodove protiv Goška i bodovi iz Kaknja bi nas ostavili na jedan bod razlike u odnosu na Željezničar. Uvjeren sam kako je ovo ključna utakmica za nas i kako će momci to shvatiti te kako ćemo se zadovoljni vratiti s gostovanja, kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Protiv GOŠK-a napad s isturenim i tromim Handžićem nije funkcionirao. Bilbija također nije bio na svojoj razini, ton igri donekle je davao Jović uz spomenutog Filipovića.

- Sastav ćemo promijeniti, Handžića nema zbog kartona, ali tu je Todorović. Tako smo nekako i računali, vratit ćemo Jovića u vrh napada, jer zbog težine terena u Kaknju on ne bi odgovarao Handžiću zbog njegove konstitucije i načina igre. Lijevo će biti Todorović, desno Filipović. Pokušat ćemo s nešto lakšim nogometašima, posebno prema naprijed, da razbijemo čvrstu formaciju Mladosti, kazao je Baka.

Brži stil igre

Uvjetno rečeno, stari stil igre s Jovićem u vrhu napada više bi trebao odgovarati plemićima. Tim više što se u sastav vraća Ognjen Todorović, po mnogima jedan od najboljih krilnih igrača u Premijer ligi. S Jovićem u napadu, Filipovićem i Todorovićem, napad Zrinjskog ima brži stil igre, više prostora ima i Bilbija koji tada više može pokazati svoju kreaciju. Ipak, Mladost je na domaćem terenu neugodan protivnik.

- To su momci koji na svom terenu u svakom susretu nastoje pobijediti. Pogledat ćemo nekoliko isječaka iz njihovih posljednjih utakmica, gdje ćemo predočiti način igre Mladosti, odnosnu tu agresivnost koju posjeduju na domaćem terenu. Vidjet ćemo koliko će to igračima pomoći na terenu da to shvate. Kao što Mladost ima dobrih, tako ima i loših strana. Mislim kako mi uz kvalitetu koju posjedujemo, trebamo dodati ono što nam je nedostajalo protiv GOŠK-a, a to su volja i htijenje, da se svaki igrač maksimalno zalaže i pridonesi momčadi. Svjesni smo činjenice kako su "tvrdi" kad igraju kući, ali svakoj tradiciji dođe kraj, tako se može dogoditi da se ovaj put iz Kaknja vratimo s tri boda, zaključio je Baka.

vecernji.ba