Slišković je već dosta napravio

No, mostarski je strateg svojim dolaskom na Pecari neke stvari izravno promijenio.
Tražio se pozitivan šok nakon razilaska s Ivom Ištukom i dvije utakmice pod palicom privremenog trenera Marija Bazina i on se na sreću Širokobriježana i dogodio. Četiri uzastopna prvenstvena poraza su ostala iza pa iako nije osiguran plasman u finale Kupa, može se ustvrditi da je Slišković već sada - dosta napravio.

Učinak

Tri utakmice – dvije pobjede i remi, četiri postignuta (u svakoj utakmici barem jedan), dva primljena pogotka. To je Široki odigrao pod Bakinim vodstvom. Pobijeđen je Travnik 2:1, zatim je sa Željezničarom odigrano 1:1 u uzvratu polufinala Kupa, a onda je konačno upisana i jedna velika pobjeda – na Grbavici je Široki pobijedio s minimalnih 1:0. Kup opcija je otpala, no Široki je ponovno u europskim računicama. Četvrto mjesto daleko je samo dva boda, a ukoliko Željo osvoji Kup – i ono će biti dovoljno za Europu..., ako ju FIFA i UEFA dopuste. Što se tiče licence, Široki je svejedno godinama jedan od najsigurnijih bh. klubova po tom pitanju.

Atmosfera


Momčad nakon pobjede na Grbavici ponovno diše kao jedan. Osiguran je mir za završnicu prvenstva u kojem čeka još devet utakmica zapakiranih u jedan po Široki poprilično ugodan i obećavajući raspored. Stvari će izgledati još bolje upiše li Široki pobjede u dva nadolazeća, vezana domaća susreta s Leotarom i Slobodom, a atmosfera će se dodatno podići dogode li se tri boda i u Zvorniku nakon toga.

Igra


Nije drastično drukčija, no osjeća se veća odgovornost u pristupu pojedinih igrača. Naravno, Slišković tu nije u kratkom razdoblju mogao nešto revolucionarno napraviti, no vidi se da od igrača traži građenje igre iz posjeda lopte. Odatle dolaze i prilike, samo još da se realizacija podigne na višu razinu. Napadački pristup nešto je od čega Slišković nikada neće odstupiti, što je dolaskom na Pecaru i sam izjavio, a što očito pokušava prenijeti i na svoj novi kadar.

Autoritet


Ne kažemo da ga Ivo Ištuk nije imao, no Sliškovićev je izraženiji. Glasniji je, jasniji, doduše, Mostarac ima i veći rejting, budući da je uspješno radio i kao bh. izbornik, a nije mu nepoznat ni rad “preko grane”. Njegov pristup svima na Pecari dodatno ulijeva samopouzdanje. Baka ne da na sebe i na momčad - u poluvremenu prvenstvene pobjede na Grbavici novinar BHT-a komentirao je pogodak Širokog, kazavši da su njegovi igrači iskoristili jednu od dvije pogreške obrane Željezničara, na što je odgovorio: Ne znam kako ste vi to vidjeli, ali mi smo gol postigli iz jedne izrađene akcije, a ne pogreške obrane protivnika.

Piše: Slaven Nikšić / dnevni-list.ba