Slišković: Igra ne može doći preko noći, važnije su pobjede

Šef struke Širokobriježana dobro zna da će do kraja sezone biti uglavnom tako.
Nakon pobjede nad Travnikom od 3:1 bio je zadovoljan rezultatom, kako je rekao - nikako i igrom. Uoči druge uzastopne domaće utakmice, na Pecari je u subotu Sloboda, priznaje da je shvatio kako će dizanje igre na višu razinu biti pravi izazov.
- To ćemo sve u hodu pokušati popraviti, do kraja sezone imperativ nam je rezultat. Istina, promjena stila igre ide teže nego sam očekivao, ali treba znati da su ti igrači učeni jednom defanzivnijem pristupu, a ne građenju igre, što ja zahtijevam. Nemam čarobni štapić da to promijenim u trenu i sigurno će teško biti promijeniti navike nekih igrača. Tu ima kvalitete za takvu promjenu, to je sigurno, ti igrači će to s vremenom pohvatati. Ali u ovom trenutku moramo nastaviti s pobjedama pa makar one bile i ružne. A na ljudima iz Širokog je na ljeto reorganizirati kadar... To nas je automatski dovelo do pitanja zna li Baka u ovom trenutku ostaje li i po završetku sezone na Pecari ili ne.
- Inozemna ponuda koju sam imao prije dolaska u Široki i dalje je aktualna. Uskoro bi se moglo znati što će biti, a ne bude li ništa, u skladu sa željama čelništva kluba, može doći do eventualnih pregovora o nastavku suradnje.
Vratimo li se u stvarnost, slijedi Sloboda. Vjerojatno jedna u nizu utakmica u kojima će Slišković pokušati s nekom novom izmjenom oprobati neku novu kombinaciju.
- Ustalila se momčad od nekih sedam-osam igrača koji su odradili veći dio sezone, ali polako uviđam i da postoji kvaliteta i kod mlađih igrača, Pinjuha, Glavine, Kvesića. Sigurno je da ću do kraja sezone i tim igračima pokušati pružati što više prilika.
Za subotu će imati poprilično brojan kadar. Tek je nekoliko igrača koji su već neko vrijeme izvan stroja.
- Topić je na posljednjem treningu osjetio bol u listu i u srijedu nije trenirao. Bandović je osjetio bol u prednjoj loži, ali vjerujem da ga to neće izbaciti iz kombinacija za Slobodu. Od ranije je izvan stroja Varea, dok su svi ostali unutra.

Traži se nastavak niza

Slišković je do sada Široki vodio u četiri susreta u kojima nije poražen. Zapravo je ubilježen samo Kup remi sa Željezničarom (1:1). Ostalo su bile prvenstvene pobjede, nad Travnikom (2:1), Željezničarom na Grbavici (1:0) i Leotarom na Pecari (3:1). Sloboda je do ove sezone za Široki bila nesavladiva na Tušnju, no pogodak Matea Roskama u 8. kolu i to je promijenio. Široki sada ima priliku po prvi puta u jednoj prvenstvenoj sezoni Slobodu dva puta pobijediti.

izvor: dnevni list