SLAVNOM SRBINU DJED UBIO OCA Nije istina da su Srbi bili agresori, a drugi samo žrtve u ratu

Savo Milošević
Indeks Online

Savo Milošević proslavljeni je srbijanski nogometaš koji je u karijeri igrao u Engleskoj, Španjolskoj, Rusiji....Trenutno je trener Partizana gdje je stekao ime u nogometnom svijetu još 90-ih godina prošlog stoljeća, a u velikom intervju prisjetio se svoje karijere, ali i detalja koji nisu vezani za nogomet poput obiteljskih tragedija koje su ga zadesile.

"Nikada naslovi u medijima ili mišljenja ljudi nisu utjecali na moju igru. Budući da sam bio još mlad tada, znao sam da ako se želim baviti nogometom, moram se usredotočiti na sebe i da će o meni ovisiti koliko ću dogurati u karijeri. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, kritiku. To je normalno. Imam ljude oko sebe koje volim i ljude koji meni nužno ne trebaju. Tako funkcionira svijet - rekao je Milošević o kritikama koje su ga dočekali 1998. godine dok je igrao treću sezonu za Aston Villu, a onda je otkrio i detalje iz privatnog i o velikim tragedijama koje su mu se događale jedna za drugom.

"Kada sam imao 27 godina, majka mi je preminula od raka. U lipnju 2011. djed mi je ubio oca, a 2013. godine mlađi brat Andrija poginuo je u prometnoj nesreći. Teško je izdržati brojne tragedije. Bol izazvana tim događajima nikada ne prestaje. Niti se smanjuje. Zauvijek će biti u meni, s tim da sam se morao naučiti s problemima. Što mi drugo preostaje? Da nestanem? Da ne pokušam dostići svoje snove? Nema smisla - poručio je Milošević koji se 2003. godine kratko uključio i u politički život u Srbiji, a Poljacima je dao svoje viđenje rata.

"Pričaju da su Srbi krivi za prolivenu krv u ratu, a ja sam znao da je riječ o građanskom sukobu, ne ratu u kojem se morate braniti od agresora dok su svi drugi žrtve. Nitko iz vana nije došao ubijati nas i okupirati nam državu. Iako život zna biti težak, vjerujem da istina uvijek pobjeđuje. Zato se nadam da će kako vrijeme bude prolazilo svi shvatiti kako su na obje strane sukoba bili kriminalci. Odvratni ljudi. Njihove žrtve su nevini. To su činjenice. Zastrašujuće je to. Bosna je bila mjesto gdje se sve miješalo. Tri nacije, tri religije. Svi su patili - rekao je Milošević za poljski ''Sportski pregled''.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.