Slaven Musa: U vrhu je sve otvoreno, ali mi gledamo samo sebe

. Kao da su njegove primjedbe urodile plodom, protiv Travnika je Široki proradio i zabio pet komada..., a mogao je još nekoliko.
Šesto kolo Premier lige na Pecaru je dovelo Travnik, do tada jednu od najlošijih obrana Lige, koja se nakon tih devedeset minuta pretvorila u definitivno najlošiju. Vedran Ješe, Wagner, Goran Zakarić, Dino Ćorić i Zoran Plazonić, pet različitih imena upisalo se u listu strijelaca, a moglo ih je biti i više da je, recimo, Mirko Marić u najmanje dva pokušaja imao malo više sreće, odnosno da je vratar Semir Bukvić u nastavku bio malo više "pospan". Strijelci su bili raspoloženi, ali ne bi sva slava smjela otići njima, budući da su i bekovi, neumorni Zvonimir Blaić i borbeni Josip Barišić, uvelike doprinijeli konačnom ishodu.

Kako god bilo, realizacija je odjednom podignuta na osjetno višu razinu nego u prethodnim utakmicama i Musa je zazvučao zadovoljnije..., mada je, kao i uvijek, rezimeu prethodnih utakmica pristupio pomalo filozofski.
- Nikad ne možete planirati gdje ćete osvajati bodove i koliko, zato je nogomet i zanimljiv, komentirao je konstataciju da je Široki sedam bodova u prvih šest kola prosuo u duelima s na papiru slabijim protivnicima (Mladost, Rudar, Zvijezda), a puni plijen, primjerice, odnio s Koševa.
- Mislili smo prije stanke možda imati nekih 13-14 bodova. Međutim, važno je da smo protiv Travnika pokazali da smo izašli iz krize, kao i to da rivali nisu pobjegli. Sve je i dalje otvoreno, ne treba otpisivati ni, recimo, Olimpic, kao ni Velež..., međutim, mi u ovoj borbi moramo gledati samo sebe.
Široki je u prvenstvenu stanku ušao s jedanaest bodova na svom kontu, s čime su na Pecari generalno zadovoljni - sada u miru mogu u djelo provesti mini-plan priprema.
- Igrači će prva dva dana stanke (jučer i danas) dobiti slobodno, a u srijedu ćemo nakon treninga na Kupres, gdje ćemo boraviti do subote. Možda u razdoblju nakon toga odradimo i neku prijateljsku utakmicu do susreta s Vitezom, još ćemo vidjeti.
Stanka će dobro doći i kao razdoblje u kojem će Musa biti u prilici poraditi na sastavu bez nekih pojedinaca.

- Barišić je dobio treći žuti karton, ali nadam se da tu neće biti problema jer imamo Stipu Markovića. Isto tako, u dijelu stanke nećemo imati Špikića i Zakarića, koji će biti s mladom reprezentacijom, dok od Damira Džidića očekujem da nam se priključi tek nakon druge prvenstvene stanke u desetom mjesecu.

Ćorić i Zakarić u obrnutim ulogama

Dino Ćorić najčešće igra uz desnu liniju, Goran Zakarić uz lijevu, no protiv Travnika su bili - u obrnutim ulogama.
- Kada imate takve igrače, to morate koristiti. Dino je sjajno trkački odradio utakmicu, obojica su dala gol, rekao je Musa, koji je očito iskoristio priliku protiv slabašnog Travnika oprobati nešto novo, što bi moglo koristiti u budućnosti.

Teška situacija u Travniku

Travničani su na Pecaru došli sa privremenim rješenjem na klupi, Jasminom Džidićem, koji nije krio razočarenje situacijom u klubu, čija je momčad već sada istaknula kandidaturu za jednog od istaknutih kandidata za ispadanje.
- Nadigrani smo u svim segmentima igre, mada je rezultat možda bio i previsok, rekao je Džidić, dodajući: Ne možemo biti zadovoljni situacijom, klub u pauzi najprije mora riješiti pitanje struke, jer smo tri dana prije utakmice ostali bez šefa Edina Prljače.

Dnevni list