Slaven Musa: Šanse i dalje podjednake, neki igrači nisu bili na željenoj razini

Tim iz Pavlodara sljedećeg će tjedna na Pecari braniti 3:2 iz te prve utakmice, no Musa vjeruje da 3. pretkolo Europske lige neće izmaknuti.
Nakon prvih 45 minuta na Centralnom stadionu u Pavlodaru Široki je bio dva gola u minusu, no pogoci Krešimira Kordića i Dalibora Šilića u nastavku su našeg predstavnika vratila u utakmicu..., koja je ipak završila kasnim pogotkom (iz 86. minute) i pobjedom Kazahstanaca.

- Nakon prvog poluvremena, kako se sve odvijalo, mogu biti zadovoljan rezultatom. Naš najveći problem u ovoj utakmici bila je realizacija, nismo uspjeli realizirati četiri-pet stopostotnih prilika. U jednom dijelu utakmice Irtiš je diktirao ritam, igrali su kako su željeli. Dosta problema izazvao nam je napadač Murzoev, rekao je Musa na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Poslije svog trenerskog debija u Europi ostao je optimističan, ali sve nije ispalo onako kako se on nadao.
- Mislim da su šanse i dalje 50-50. Bez obzira što sam prije susreta rekao da nam umjetna trava neće predstavljati problem, ipak je to bila velika prednost za Irtiš.
Ipak, minimalni deficit učinio je to da uzvrat može dočekati s nadom u prolaz dalje.
- Mislim da smo u uzvratu sposobni i kvalitetni plasirati se u treće pretkolo Europske lige. Vjerujem da ćemo za sedam dana biti u još boljem stanju nego što smo bili u prvoj utakmici i da će to prevagnuti u našu korist.
Tjelesna spremnost, čini se, nije bila na traženoj razini. Musa je na to jasno ukazao.
- U posljednjih petnaest minuta susreta Irtiš je bio dominantan što se tiče tjelesne pripreme. Ali kažem, pred nama je još sedam dana do uzvrata nakon kojih ćemo biti bolji. Igrači su se nesvjesno povukli nakon 2:2 i veliki utjecaj je imala i publika koja je nosila svoju ekipu. Ako želimo proći, moramo nametnuti svoj stil igre, a vjerujem da to možemo.

U ovoj prvoj utakmici bilo je grešaka, ali to ću ostaviti za analizu između sebe i igrača.
Kaže da ga Irtiš nije iznenadio - uostalom, Kazahstance je gledao u njihovom duelu s Levskim u Sofiji...
- Jasno, drukčije je kada protivnika gledate sa strane, ili ovako izravno s terena. Irtiš me nije iznenadio svojom igrom, ali očito da neki igrači nisu odgovorili na zadatke koji su im bili postavljeni, tako da će u uzvratu doći do promjena u sastavu. Mi nemamo sigurnih jedanaest, izabrat ćemo između 16-17 igrača.
A pod ovim "svi igrači" mislio je između ostalih i na neprimjetnog Wagnera.
- Nije odigrao kako on to može. Ja se nadam da će u uzvratu on biti igrač koji će nam donijeti prevagu. On je naš ključni igrač.
Kazahstanci su na kraju tražili Musinu evaluaciju snage Irtiša, a ovaj ih pohvalama nije razočarao.
- Da, ekipa je ta koja je organizirana, disciplinirana, izuzetno kvalitetna, ali smatram da u uzvratu možemo biti bolji i pobijediti. Mislio sam da će igrati Šabalin, ali nije. Šomko ima jako dobar slobodan udarac, Govedarica je vrlo dobar u sredini..., Šomko i Murzoev bi mogli igrati u jačim klubovima u Europi. I prije utakmice imao sam visoko mišljenje o kazahstanskom nogometu, a nakon susreta ono može samo narasti.
Musa i ostatak ekspedicije Širokog u Hercegovinu se trebaju vratiti do večeras, tako da će do uzvrata imati četiri dana.

Irtiš
Bajsufinov: Umor nas je sustigao

Trener Irtiša Talgat Bajsufinov bio je zadovoljan ishodom, prije svega, kako je istaknuo, zbog činjenice da je momčad bila umorna.
- Pobjeda je pobjeda, ali pred nama je i uzvrat. No, činjenica je da nam je ovo bila šesta utakmica u posljednjih dvadeset dana. Umor je bio osjetan. Igrači se možda u glavama nisu osjećali loše, ali od umora nisu mogli pobjeći. Zbog toga smo malo promijenili način na koji igramo, rekao je.
Zabrinula ga je donekle propusna obrana.
- Imali smo 2:0, ali naša obrana je iskazala slabosti. Igrači su dali sve od sebe i na kraju su uspjeli izvući minimalnu pobjedu, ali ipak su pobijedili. Na protivniku je sada da se zamisli kako će nas pobijediti, a mi sigurno nećemo sjediti skrštenih ruku, moramo ojačati obranu. Utakmica je bila otvorena, s dosta pogodaka.
Pohvalio je Bajusufinov na kraju i navijače, koje drži zaslužnima za pobjedu.
- Kako samo naši ljudi vole nogomet! Ni kada je protivnik izjednačio, nisu nas prestajali bodriti, gurali su nas naprijed. I izvukli smo pobjedu! A bila je to pobjeda momčadi, nikoga ne želim izdvojiti.

Dnevni list