Slaven Musa: Prokockali smo finale u Zenici

NK Široki Brijeg, Slaven Musa, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Sloboda

Sa žaljenjem je tu ustvrdio kako je njemu i igračima izmakao trofej koji su branili, no mogao je isto tako biti zabrinut i po pitanju glavnog cilja postavljenog pred njega na početku sezone - Europe. 

Prije dva tjedna, uoči Kup utakmice u Zenici, situacija je po Široki djelovala zaista dobro. Poraz od 0:2 s igračem više u nekih sedamdeset minuta igre bio je loša vijest, ali ne tako kao prvenstveni poraz koji je uslijedio u hercegovačkom derbiju - imao je Široki tada 2:0 u Mostaru do 82. minute, a onda se Zrinjski vratio i šokantnom pobjedom uvelike umanjio izglede Širokog da u prvenstvenoj utrci prvi prođe kroz cilj. Nekako se taj tjedan na Pecari zaboravio, za vraćanje samopouzdanja pobijeđena je Slavija, što je bio dobar uvod za Čelik.

No, u srijedu se ipak pokazalo da je, kao što je Musa rekao, sve bilo riješeno još u prvoj utakmici. Široki je slabo odigrao prvo poluvrijeme, što će mnogi posebno zapamtiti, no u drugom je krenuo daleko oštrije, zabio jednom, no snage i preciznosti za drugi pogodak nije bilo.

Ako se može ustvrditi da je iz ovog ispadanja iz Kupa za Široki nešto izišlo pozitivno, to je svakako činjenica da će se igrači moći fokusirati samo na preostale četiri utakmice Premier lige. Europa još nije osigurana, raspored ne djeluje previše opasno, no posao svejedno treba odraditi. A situacija s kadrom nimalo ne pomaže...Naime, Musa uoči Čelika nije mogao računati na suspendiranog Krešimira Kordića i kartoniranog Juru Ivankovića, dok je Goran Zakarić igrao pod lakšom ozljedom mišića, a za vrijeme utakmice ozlijedila su mu se još dvojica igrača - Mario Ljubić i Ivica Džidić.

- To je sastavni dio nogometa, ustvrdio je Musa, ali zatim i dodao: "Objektivno, teška ozljeda može biti ova Ive Džidića, detalje će otkriti magnetna rezonanca. Nezgodno mu je čovjek sjeo na koljeno, tako da bi to moglo biti ružno. Imamo igrača koliko imamo, a ja se nadam da do kraja prvenstva, barem po tom pitanju, neće biti problema..., mada, to su nam vrlo važni igrači - Mario Ljubić na desnom beku, Ivo Džidić na stoperu".

Za vikend Širokom dolazi Borac, prvi od preostala četiri protivnika u toj uvijek važnoj borbi za Europu. S obzirom da ispadanje od Čelika i nije bilo toliko šokantno, igrači bi se trebali brzo prešaltati na taj izazov, no Musa će sigurno imati poteškoća pri odabiru startne postave. Jer uz spomenute probleme treba znati da u subotu zbog kartona neće biti ni veznjaka Zorana Plazonića.

U finalu - za Sarajevo!

S točke gledišta Širokog Brijega nije nimalo nevažno kako će se rasplesti finale Kupa. Naime, Širokom bi sigurno puno više odgovaralo da ga osvoji Sarajevo, jer će u tom slučaju i četvrta pozicija u prvenstvu voditi u Europu. A kako sada stvari stoje, nema jamstva da će Široki ostati treći - tri je boda iza Zrinjskog i Željezničara, Sarajevo je samo bod iza. Čelikov eventualni trijumf automatski bi europsku vizu u prvenstvu ograničio na tri pozicije, a ako to nešto znači, strateg Čelika Nizah Hukić rekao je da se njegov tim "u dvije utakmice može nositi sa svakim premierligašem".

Dnevni list