Slaven Musa: Predat se nećemo sigurno

Slaven Musa
Protiv Zvijezde (1:1) Zrinjski je opet "ispustio" dva boda u završnici utakmice, četvrti put ove sezone, no iako je Mostarcima sportska sreća još jednom okrenula leđa, nije Slaven Musa u tome želio tražit uzroke gubitka dva boda. - Još jednom smo bili blizu, ali ne može se reći da Zvijezda nije zaslužila poravnati, tako da ne bih apostrofirao manjak sportske sreće.

U Gradačcu nam je više od sreće nedostajalo iskustva, izjavio je trener Zrinjskog Slaven Musa.

- Istina, bilo je utakmica ove sezone u kojima nam je nedostajalo sreće, ali iako se to donekle može reći i za Gradačac, ja bih ipak rekao da smo platili danak sazrijevanju. Nakon prvog poluvremena u kojem smo bili u podređenom položaju smo imali 1:0, a pogodak smo primili u drugom u kojem smo kontrolirali igru. Gol Zvijezde ipak je bio plod lijepe akcije, tako da zbog njega nisam bio razočaran koliko zbog toga što nakon toga nijednu od dvije prilike nismo pretvorili u pogodak. Upravo nam je tu nedostajalo tog iskustva, jer su, primjerice, u posljednjoj minuti kontru istrčali Bekić, Bibić i Arežina, trojica igrača rođenih 1992. godine, dodao je Musa.

Remijem u Gradačcu Zrinjski je opet propustio priliku povećati svoje izglede u borbi za Europu, ali Musa kaže da i dalje vjeruje u ostvarenje zacrtanog cilja. - Predat se nećemo sigurno. Ne bismo ni da imamo manje izglede, a pogotovo ne u situaciji kada je u igri još trideset bodova. Naši konkurenti tek trebaju igrati međusobno, a i nas još čekaju utakmice protiv Borca i Sarajeva.

Uostalom, ovih pet kola najbolja su potvrda da je Liga izjednačena, tako da je i dalje sve otvoreno. Novu priliku za hvatanje priključka Plemići će imati već sutra, još više jer će s druge strane biti aktualni prvak Borac. - Još jedna zahtjevna utakmica, a jasno da ćemo tražiti sva tri boda. Nadam se da ćemo uspjeti u tom naumu, zaključio je Musa. Napadači i dalje poste Mijenja Slaven Musa ovog proljeća i sustave igre i napadače, ali golova onih koji su zaduženi za postizanje istih jednostavno - nema.

Phil Jackson i Mile Pehar još uvijek čekaju na prvi prvenstveni pogodak ove sezone, dok je Amer Bekić bio strijelac samo jednom u prethodnih trinaest kola. Sutra bez Aničića i Stojkića Četrdesetu utakmicu igrao je Zrinjski u Gradačcu od dolaska Slavena Muse, a na trenu je bio četrdeseti različiti sastav! Nema nikakve sumnje da ćemo sutra protiv Borca vidjeti 41., budući da su Marin Aničić i Pero Stojkić dobili treće žute kartone, jer bez njih dvojice Musa, sve i da hoće, ne može izvesti sastav kakav je počeo u nekoj od prethodnih utakmica.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list