Slaven Musa: Olimpic želi pobjedu, ali i nas će se dosta pitati

NK Široki Brijeg, FK Olimpic, Slaven Musa

...na Otoci nije pobijedio od rujna 2009., dobivamo jasniju sliku veličine izazova pred prvenstvenim liderom.
Prije pet godina Široki je posljednji put slavio na Otoci, a od tada su u četiri prvenstvena gostovanja kod Vukova upisivani sljedeći rezultati: 1:0, 0:0, 2:1 i prošle sezone opet 0:0. Olimpic je očito tim koji baš ne leži Širokom, a trener Slaven Musa nije siguran u što bi točno upro prstom. Naš je dojam, a to pokazuju i rezultati, da se njegov tim posljednjih sezona puno lakše obračunava sa Sarajevom i Željom...

- Ne znam, možda je protiv Želje i Sarajeva veći naboj..., ali ako će nam to pomoći, zamislit ćemo da su oni s druge strane, rekao nam je Musa.
- Uvijek su te utakmice neizvjesne, a češće bolje prolaze gosti, oni na Pecari ostanu neporaženi, mi na Otoci. Ovog puta želimo pobjedu, a budemo li pravi, vjerujem da će naša kvaliteta isplivati, dodao je širokobriješki strateg.
Ovog je puta optimističan i zbog činjenice da je na slatkim mukama što se tiče kadra. Nema ama baš apsolutno nikakvih problema.
- Nema ozlijeđenih ni kartoniranih, a dobro je i to što smo u Kupu protiv Željezničara odmorili glavne igrače, Wagnera, Zakarića, Kožulja..., s obzirom na izbor igrača, moramo dobro vidjeti koga ćemo staviti.
Kakav Olimpic očekuje i smatra li Vukove iznenađenjem? Musa ih iznimno respektira, ali itekako vjeruje i u svoje momke.
- Samo kad pogledate njihove igrače, jasno vam je protiv koga igrate. Odličan golman Oštraković, iskusni Muharemović, i Smajić je čini se proigrao, imaju i Pandžu.., dakle, imaju individualnu kvalitetu koja je dobro uklopljena u kolektiv. Sigurno je da će nastupiti tako da pokušaju pobijediti, ali i nas će se dosta toga pitati. To što su u vrhu, za nekoga je možda iznenađenje, ali ne i za mene.
Širokobriješka ekspedicija za Sarajevo je krenula jučer u poslijepodnevnim satima.

Težak teren

Široki je u srijedu igrao u Sarajevu - po snijegu. Musa i društvo i danas očekuju težak teren, ali ipak bolji od onoga s Grbavice.
- U Sarajevu je padala kiša, pa se nadam da je snijeg u potpunosti otopljen. U svakom slučaju, teren će sigurno biti težak, rekao je šef struke Širokog.

Zabili u trinaest utakmica zaredom

Široki je ove sezone iznimno efektan, čemu u prilog govori i podatak da su njegovi igrači zabijali u svakoj od trinaest utakmica u prvenstvu i Kupu. Izgubili su samo jednom, na Piroti, ali i tada su zabili jednom.

dnevni list