Slaven Musa: Olimpic želi pobjedu, ali i nas će se dosta pitati

Slaven Musa: Olimpic želi pobjedu, ali i nas će se dosta pitati

...na Otoci nije pobijedio od rujna 2009., dobivamo jasniju sliku veličine izazova pred prvenstvenim liderom.
Prije pet godina Široki je posljednji put slavio na Otoci, a od tada su u četiri prvenstvena gostovanja kod Vukova upisivani sljedeći rezultati: 1:0, 0:0, 2:1 i prošle sezone opet 0:0. Olimpic je očito tim koji baš ne leži Širokom, a trener Slaven Musa nije siguran u što bi točno upro prstom. Naš je dojam, a to pokazuju i rezultati, da se njegov tim posljednjih sezona puno lakše obračunava sa Sarajevom i Željom...

- Ne znam, možda je protiv Želje i Sarajeva veći naboj..., ali ako će nam to pomoći, zamislit ćemo da su oni s druge strane, rekao nam je Musa.
- Uvijek su te utakmice neizvjesne, a češće bolje prolaze gosti, oni na Pecari ostanu neporaženi, mi na Otoci. Ovog puta želimo pobjedu, a budemo li pravi, vjerujem da će naša kvaliteta isplivati, dodao je širokobriješki strateg.
Ovog je puta optimističan i zbog činjenice da je na slatkim mukama što se tiče kadra. Nema ama baš apsolutno nikakvih problema.
- Nema ozlijeđenih ni kartoniranih, a dobro je i to što smo u Kupu protiv Željezničara odmorili glavne igrače, Wagnera, Zakarića, Kožulja..., s obzirom na izbor igrača, moramo dobro vidjeti koga ćemo staviti.
Kakav Olimpic očekuje i smatra li Vukove iznenađenjem? Musa ih iznimno respektira, ali itekako vjeruje i u svoje momke.
- Samo kad pogledate njihove igrače, jasno vam je protiv koga igrate. Odličan golman Oštraković, iskusni Muharemović, i Smajić je čini se proigrao, imaju i Pandžu.., dakle, imaju individualnu kvalitetu koja je dobro uklopljena u kolektiv. Sigurno je da će nastupiti tako da pokušaju pobijediti, ali i nas će se dosta toga pitati. To što su u vrhu, za nekoga je možda iznenađenje, ali ne i za mene.
Širokobriješka ekspedicija za Sarajevo je krenula jučer u poslijepodnevnim satima.

Težak teren

Široki je u srijedu igrao u Sarajevu - po snijegu. Musa i društvo i danas očekuju težak teren, ali ipak bolji od onoga s Grbavice.
- U Sarajevu je padala kiša, pa se nadam da je snijeg u potpunosti otopljen. U svakom slučaju, teren će sigurno biti težak, rekao je šef struke Širokog.

Zabili u trinaest utakmica zaredom

Široki je ove sezone iznimno efektan, čemu u prilog govori i podatak da su njegovi igrači zabijali u svakoj od trinaest utakmica u prvenstvu i Kupu. Izgubili su samo jednom, na Piroti, ali i tada su zabili jednom.

dnevni list