Slaven Musa: Okrećemo se Čeliku

Nije demagogija kada kažem da je prva utakmica uvijek nešto zahtjevnija, jer je logično da se nakon tako duge stanke osjeti grč. Kada tome dodamo i objektivne okolnosti, od jakog vjetra i neravnog terena pa do praznih tribina, onda ne treba čuditi što naša igra nije bila na željenoj razini, još više jer smo za protivnika imali organiziranu momčad o kojoj nismo znali puno, s obzirom da Travnik nisam imao priliku gledati ove zime, izjavio je Musa. - Ipak, ja sam zadovoljan. Ostvarili smo cilj, osvojili tri boda, a usto je bilo i dosta toga pozitivnog u našoj igri. Do sudačke nadoknade protivnik nam nije stvorio nijednu ozbiljniju situaciju pred našim vratima, a od ove mlade momčadi ipak se ne može očekivati da svakog protivnika pobjeđuje rutinski i sa stilom, dodao je Musa.

Zrinjski je protiv Travnika krenuo istim sastavom kao protiv Širokog Brijega, no protiv objektivno slabijeg protivnika ipak je teže kreirao prilike.
- To se može prepisati tom grču o kojem sam govorio, jer vidimo da su se praktički svi mučili. Borac je otpor Kozare slomio tek sredinom drugog dijela, Olimpic je protiv Rudara slavio pogotkom u sudačkoj nadoknadi, Sarajevo protiv Slobode u završnici pogotkom iz prekida... Znao sam da će nam nakon prvog pogotka postati puno lakše, što se i potvrdilo, ali za isti smo morali čekati do otvaranja drugog dijela.
Trijumfom protiv Travnika Zrinjski je uspio smanjiti zaostatak za drugoplasiranim Širokim Brijegom, ali je minus za Borcem i Sarajevom ostao isti, baš kao i prednost ispred Olimpica.

- Rezultati konkurenata su manje-više očekivani, iako su vrlo lako mogli biti i drukčiji. Jasno, bilo bi nam draže da su konkurenti kiksali, ali za nas je ipak najvažnije da gledamo samo na sebe. Okrećemo se Čeliku, zaključio je Musa.

Deset bez poraza

Trijumfom protiv Travnika Zrinjski je nastavio niz bez poraza koji sada traje već deset utakmica, odnosno još od 6. kola i utakmice u Banjoj Luci protiv Borca (1:2). Rekord Zrinjskog je dvanaest utakmica bez poraza (2008./2009.), što znači da bi za rušenje rekorda Mostarci neporaženi morali ostati u utakmicama protiv Čelika, Olimpica i Željezničara.
- Idemo utakmicu po utakmicu, tako da nam je sada najvažnije osvojiti tri boda protiv Čelika, izjavio je Musa.
Za Zrinjski je protiv Čelika, jasno, puno važnije nastaviti niz pobjeda, jer bi sam rekord izgubio na važnosti ako bi Zrinjski u sljedeća tri kola osvojio tri (tri remija) ili pet bodova (pobjeda i dva remija). Jednostavno, šest bodova je imperativ, a sve iznad toga bonus koji Zrinjski stavlja u još bolju poziciju.

Teren i dalje vrlo loš

Iako se isti čuvao praktički cijelu zimu, teren stadiona Pod Bijelim brijegom i dalje je vrlo loš, što se automatski odražava na igri - kvaliteti, brzini, dojmu...
- Čuvamo ga koliko je to moguće, ali činjenica je da je teren daleko od idealnog. Nećemo izlaziti na njega do srijede, ali nakon toga ćemo morati ako se želimo što bolje pripremiti za Čelik, izjavio je Musa.

Protiv Čelika u nedjelju

Iako je termin bio upitan zbog izravnog TV prijenosa, Zrinjski će i protiv Čelika u 17. kolu igrati u nedjelju. Utakmica će se igrati s početkom u 15 sati, a bit će to već šesti ovosezonski ogled Zrinjskog pred kamerama BHT-a. U izravnom prijenosu ići će i domaće utakmice protiv Borca (21. kolo) i Širokog Brijega (29. kolo), kao i gostujuće protiv Veleža (24. kolo) i Sarajeva (26. kolo).

Dnevni list