Slaven Musa: Nova nam imena nisu nužno potrebna

Slaven Musa
Slaven Musa

Uvriježeno mišljenje koje smo znali čuti i od samih igrača, to da je ovaj Široki zapravo toliko dobar da mu neka posebna nisu ni potrebna, dijeli i Musa.
- Sve važne informacije od ranije su već poznate. Sada smo skoro pa zapali u zimski san, našalio se Musa te dodao da se zbog kandidature direktora kluba, Josipa Bevande, za poziciju predsjednika NS-a BiH analiza njegovog izvještaja još čeka.

To će, čini se, biti samo formalnost, jer strateg Širokobriježana najavljuje da nekih značajnih promjena ne bi trebalo biti.
- Objektivno, ne trebaju nam novi igrači. Jer vratit će nam se oporavljeni Landeka i Kožulj, a u prvom dijelu sezone zbog ozljede smo dugo bili i bez Jurčevića. Nikoga se nećemo olako riješiti, mada je jasno da je bilo nekih igrača koji su stigli kao pojačanja, a od kojih se ipak više očekivalo.

Ponovio je zatim Musa ono što nam je ranije ove sezone govorio - da u glavi kao pojačanje ima igrača specifičnog profila...
- Volio bih imati još jednog probojnog igrača po krilu, rekao je.
Bio bi to neki dvojnik Dine Ćorića, no ako se to i ne dogodi, Musa će biti zadovoljan s onim što ima.

- Veliki sam optimist što se tiče drugog dijela sezone. Ja znam koliko ovi igrači mogu, znam i da mogu dosta više. A do mene će biti da to iz njih izvučem. Imat ćemo nekih pedeset dana priprema, igrači će imati više vremena da se naviknu na mene, pa ću i ja moći više tražiti od njih.
A sve bi to trebalo odvesti prema ciljevima koji od početka sezone nisu previše mijenjani..., iako je Široki vrlo loše startao, a pred kraj jeseni se vratio.
- Minimalni cilj bit će nam osvajanje trećeg mjesta, a jasno da želimo osvojiti i Kup. Sve ekipe koje su se našle među najbolje četiri to žele, pa i Sloga.

Mali nogomet - dopušten

Neki treneri za vrijeme prvenstvene stanke imaju striktna pravila po pitanju prakticiranja malog nogometa, no Musa nije takav.
- To im se ne može zabraniti, i ja volim igrati mali nogomet. Jasno, na igračima je da budu pametni, da se ne izlažu mogućnosti ozljede, rekao je.

Dnevni list