Slaven Musa: Ne znam koliko smo u minusu, u određenom sigurno jesmo, ali posljedice ćemo tek vidjeti

HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, FK Željezničar

Piše: Mario Pandža / Dnevni list

Prema planu priprema napravljenom puno prije prvog treninga u 2012., Slaven Musa i njegovi igrači danas su trebali biti u Novigradu i tamo se pripremati za treću utakmicu na "Istria Winter Cupu", dok je iza njih trebalo biti već sedam ogleda u pripremama (Bigeste, Osijek, Željezničar, Brotnjo, GOŠK/Zagreb, Kecskemeti, Koper).

No, nezapamćeni snijeg u Hercegovini drastično je promijenio plan priprema mostarskog kluba. Naime, Plemići u Istru nisu ni putovali, provjera protiv Željezničara (0:1) igrana prije dva tjedna i dalje im je posljednja, dok su posljednji put na terenu radili prošlog četvrtka.

- Ne znam koliko smo u minusu. U određenom sigurno jesmo, ali posljedice
ćemo tek vidjeti. U svakom slučaju nećemo očajavati niti ćemo u ovom tražiti alibi kada krene borba za bodove. Primjerice, na staru drugog dijela sezone igramo protiv Travnika, a nogometaši tog kluba sigurno nisu u boljoj situaciji od nas, štoviše, vjerujem da mi trenutačno imamo puno bolje uvjete za rad, ne samo od Travnika, nego od većine, izjavio je Musa.

- Na raspolaganju su nam dva zatvorena malonogometna terena s umjetnom travom, tako da trenažni proces praktički nismo morali ni prekidati. Naravno, nedostaju nam veliki teren, pripremne utakmice, taktički treninzi, odnosno sve ono za normalan rad u pripremama, ali s obzirom na okolnosti ne želimo se žaliti, dodao je Musa. Zbog snijega koji u radu zadaje velike probleme gotovo svima pojedini klubovi su već pokrenuli inicijativu za prolongiranjem starta drugog dijela sezone.

- Mogu razumjeti takve zahtjeve, jer čitam da neki klubovi još uvijek čekaju odigravanje prve pripremne utakmice. No, do proljetnog starta je ipak ostalo više od dvadeset dana, tako da će se do tada vrijeme sigurno stabilizirati, tako da ne znam koliko bi dobili prolongiranjem, još više ako bi tada uvjeti za igru bili dobri.

Prema planu rada Zrinjski je nakon povratka iz Istre trebao odigrati pet utakmica u završnom dijelu priprema protiv Iskre (15.2.), Kozare (18,2.), Branitelja (21.2.), Sarajeva (23.2.) i Širokog Brijega (26.2.), ali sada je jasno da su i neke od njih pod znakom pitanja. Naime, teško je povjerovati da će neki od terena u srijedu biti uvjetan za odigravanje utakmice, još više jer su za vikend najavljene nove padaline, dok su iz Sarajeva najavili da drugi dio priprema neće obaviti u Hercegovini, nego u Istri.

- U kontaktu smo sa svim klubovima protiv kojih imamo dogovorene utakmice. Prema najavama, vrijeme bi se u sljedećem tjednu trebali stabilizirati, a ako i budemo morali tražiti nove protivnike, to nam neće biti problem, zaključio je Musa.