Slaven Musa: Na ostavku ili otkaz sam uvijek spreman

...Slavena Muse više nego realna, koliko god tabela sugerirala da bi takav scenarij bio apsurdan.

I Musa je nakon utakmice govorio da "analizu treba raditi nakon prespavane noći", što je također sugeriralo da mu se odluka o odstupanju motala po glavi, a to je na određeni način jučer i potvrdio. - U ovom poslu na ostavku ili otkaz uvijek treba biti spreman. U Zrinjskom definitivno nisam zbog novca, odnosno ugovora zbog kojeg bi se rukama i nogama borio za zadržavanje funkcije koju imam, tako da je moj odlazak uvijek realan. Istina, taj odlazak bio je realan i nakon ove utakmice, jer Zrinjski previše volim da bih ja bio kočničar eventualnog napretka. U onom trenutku kada shvatim da je to tako, odstupit ću bez razmišljanja, a jasno da ću poštovati i odluku ako ljudi koji vode Zrinjski odluče da je razlaz najbolje rješenje, izjavio je Musa, čime je odmah dao do znanja da nema namjeru podnijeti ostavku.
- Nisam izgubio ni energiju ni vjeru u momčad, tako da se okrećemo Željezničaru i pripremi za tu utakmicu. Naravno, bit će potrebno analizirati i poraz od Olimpica, odnosno sve ono što nije funkcioniralo u našoj igri, ali to ćemo ostaviti za svlačionicu, dodao je Musa, koji je svjestan da se oko njega i njegovog rada stvorila negativna atmosfera među velikim brojem simpatizera Zrinjskog, koji očito smatraju da ovaj Zrinjski može i mora više.

- To traje već odavno, pogotovo od one utakmice protiv GOŠK-a (0:0) u prvom dijelu sezone. Ukratko, svaki navijač ima pravo razmišljati kako god hoće, ali ja sam trener i ja sam taj koji mora donositi odluke, a navijačima se te odluke mogu sviđati ili ne. Ukratko, svoj posao radim pošteno i onako kako najbolje znam, a svoj stav o eventualnoj ostavci ili otkazu sam već rekao.
Ta odluka bila je i izostavljanje Marina Aničića iz kombinacija za Olimpic, što je mnoge iznenadilo, još više jer je Zrinjski već bio oslabljen zbog izostanaka ozlijeđenog Marka Popovića i kartoniranog Igora Žuržinova.
- O tome sam već govorio nakon utakmice. Aničić nije bio psihološki spreman za utakmicu i zbog toga sam ga odlučio ostaviti izvan kombinacija. Iako to nećemo nikad doznati, možda bi za nas bilo bolje da je igrao, ali Aničić na posljednjem treningu nije bio sto posto unutra i zbog toga sam donio odluku kakvu sam donio. Tu definitivno ima i moje odgovornosti, jer je moj posao da igrači na treninzima budu maksimalno unutra, ali odgovornost je i na igračima, jer se radi na profesionalcima. Što se mene tiče, slučaj "Aničić" ne postoji, jer se radi o igraču pod ugovorom i to ga automatski stavlja u konkurenciju za utakmicu protiv Željezničara, a samo o njemu ovisi, kao uostalom o svakom pojedincu, hoće li igrati ili ne. Nema tu prevelike filozofije.
Problem Zrinjskog je i loša forma pojedinaca, prije svih važnih igrača iz prvog dijela sezone, poput Lazara Marjanovića i Amera Bekića. Iako su se trudili i na Otoci, to jednostavno nije bilo to.
- Tu također ima moje odgovornosti, ali kako sam već rekao, vjeru u momčad nisam izgubio pa tako ni u igrače koji igraju ispod svojih objektivnih mogućnosti. Na njima je da nastave maksimalno trenirati, jer je to preduvjet da se vrate u željenu formu, zaključio je Musa.

Europa je dostižna

Muči se Zrinjski, ali muče se i konkurenti, zbog čega četiri boda u tri kola nisu rezultirali povećanjem minusa u borbi za Europu.
- Učinak u prva tri kola definitivno nije onakav kakav smo očekivali, ali Europa je definitivno i dalje dostižna. Istina, to nam nije nikakav alibi, ali činjenica je da svi muče. Široki Brijeg je bez gola u prva tri proljetna kola, Borac je postigao samo jedan u četiri utakmice, Sarajevo je na domaćem terenu izgubilo od GOŠK-a, a muči se čak i vodeći Željezničar, iako se to ne odražava na njihovim rezultatima, izjavio je Musa.

Težak raspored

U posljednja dva kola Zrinjski je osvojio samo jedan bod, a pogled na raspored otkriva da je pred Plemićima vrlo težak raspored - prvo domaća utakmica protiv Željezničara koji je u nizu od dvanaest pobjeda, zatim gostovanje kod Zvijezde koja je odlično ušla u drugi dio sezone, a onda i domaća utakmica protiv Borca, odnosnog izravnog konkurenta u borbi za Europu.
- Idemo utakmicu po utakmicu, tako da je sada najvažniji Željezničar. Radi se o protivniku čiji rezultati zaslužuju respekt, ali protiv kojeg ćemo sigurno tražiti pobjedu, izjavio je Musa.

Dnevni list