Slaven Musa: Ja sam taj koji mora donositi odluke i donosim one koje mislim da su ispravne

Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, HŠK Zrinjski
Mostarci su u završnici utakmice ipak pokleknuli i tako u šestom kolu upisali drugi ovosezonski poraz.

Kako je i najavljeno, Slaven Musa je u Banjoj Luci šesti put izveo drukčiji sastav, ovog puta vrlo defanzivan, jer su prvi put krenula sva četiri "stopera" - Damir Džidić i Toni Šunjić u zadnjoj liniji, a Toni Markić i Marin Aničić u veznom redu.

Zbog toga nije iznenadilo što se Zrinjski cijelu utakmicu branio, što se simpatizerima mostarskog kluba nije svidjelo, ali Slaven Musa ne opterećuje se kritikama.

- Već sam rekao da radim onako kako najbolje znam i da se ne opterećujem time sviđa li se nekom taj moj način rada, odgovorio je Musa. Za protivnika smo imali aktualnog prvaka, koji i ove sezone s razlogom ima visoke ambicije, a protiv istog tog Borca mi smo do same završnice imali bod i to u utakmici u kojoj je Borac poveo neregularnim golom. Svi imaju pravo na svoje mišljenje, ja sam ga također imao dok sam Zrinjski gledao s tribina, baš kao što ga imam kada gledam Real Madrid, ali ja sam taj koji mora donositi odluke i donosim one koje mislim da su ispravne, kazao je Musa za Dnevni list.

- Nismo bili opasni prema naprijed, to je činjenica, ali nije ni Borac proljetos u Mostaru. Za devedeset minuta nije uputio nijedan udarac prema našim vratima, a u tom trenutku je bio vodeći klub prvenstva s desetak bodova više od Željezničara. Ako Borac kao lider može igrati defanzivno u Mostaru, zašto je pogrešno što smo mi na sličan način igrali u Banjoj Luci. Išli smo na rezultat i bili smo vrlo blizu da ostvarimo naš cilj i to, opet ponavljam, nakon što je Borac poveo golom koji je neregularan, komentirao je Musa.

Zanimljivo, iako Zrinjski nakon šest kola ima gol-razliku 15:13, Musu i dalje mnogi karakteriziraju trenerom "defanzivcem".

- Opet ću reći da se ne opterećujem time sviđa li se nekom moj način rada, ali neki očito misle da smo u šest utakmica, od kojih četiri u gostima, trebali postići više od petnaest gotova. U Travniku smo bez pobjede ostali u posljednjim minutama, pobijedili smo Čelik u Zenici, a protiv Željezničara i Borca, dakle, dva možda glavna kandidata za naslov prvaka, smo igrali dvije egal utakmice. Neki su očito zaboravili da je Zrinjski ne tako davno u gostima redao poraz za porazom, a danas to više nije slučaj, nastavio je Musa.

Možemo se s Musom složiti praktički u svemu što je rekao, ali svejedno stoji da je protiv Borca iznenadio s Aničićem na poziciji koja je, kao po nepisanom pravilu, rezervirana za ofenzivca.

Podsjetimo, Musa je istog tog Aničića u proljetnom dijelu prošle sezone vidio isključivo kao jednog od dvojice centralnih braniča.

- Još jednom ću ponoviti da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ne želim objašnjavati zašto sam se odlučio za taj potez, jer bi tako otkrivao taktiku za neku sljedeću utakmicu. Ukratko, da je s druge strane stajao slabiji protivnik, sastav koji je krenuo bi sigurno bio drukčiji, zaključio je Musa.

Dnevni list