Slaven Musa: Ima još vremena za napredak

Iako na terenu nismo vidjeli baš mnogo za dojmove poslije utakmice smo upitali stratega Plemića Slavena Musu koji je rekao:

"Mi smo pokušali promijeniti sustav pogotovo u prvom dijelu kada smo igrali sa dva napadača. Ne mogu reći da sam nezadovoljan, premda sam mislio da će to bolje izgledati. U drugom dijelu je to bolje izgledalo, jer su ovi mladići igrali sa više žara i agresivnosti. Očekivao sam da će sve skupa ovo biti bolje, ali imamo još dvadeset dana do početka prvenstva. U srijedu igramo sa Željezničarom, ovo su pripremne utakmice i imamo još vremena da sve popravimo. Mi se spremamo za prvo kolo i sve smo tome podredili, lijepo bi bilo da smo pobijedili danas. Protiv Zagreba je bilo dobrih akcija, pa smo izgubili, danas smo igrali lošije i jedino što može da me zadovolji što nismo primili pogodak. Možda nas je umor svladao ili ovo proljetno vrijeme uspavalo, i imao sam osjećaj da se momčad probudila tek nakon tridesetak minuta igre".

Čini se da ova ekipa igra puno lošije bez kapetana?

"Sigurno je da kapetan fali, danas je igrao na štoperu gdje čekamo povratak Damira Džidića koji će dobiti svoju minutažu protiv Željezničara. Ja čekam da se sve ovo sa kapetanom riješi i da on sa čistom glavom uđe u igru. Siguran sam da će se sve ovo sutra riješiti na zadovoljstvo sviju".( razgovor vođen sinoć)

Evo danas se predstavio i Popović?

"Popović je pokazao da je korektan igrač, ali i on je danas igrao kao cijela ekipa. Nije danas pokazao nešto ekstra, ali definitivno je iskusan igrač koji dobro pokriva svoju stranu. Ja danas definitivno nisam zadovoljan protokom lopte. Nije bilo brzine, a samim time ni prigoda za postizanje pogodaka. Moram naglasiti i da je protivnik igrao sa deset igrača iza lopte i da je to kvalitetna ekipa koja će ući u prvu hrvatsku ligu".

Da li je vezni red malo zakazao?

"Probali smo danas neke sustave. Ovo nije prvenstvena utakmica i probao sam danas nešto novo. Trenirali smo to jučer na treningu i očekivao sam da će to biti bolje, ali definitivno bilo je puno tehničkih pogrešaka. To se odnosi i na sredinu gdje su naši nogometaši stajali preblizu jedan drugom i jednostavno naš vezni red nije bio na razini kakav objektivno može biti. To i napad sa dva napadača nije na onoj razini na kojoj bi ja želio da bude".

Nova utakmica je zakazana za srijedu, a protivnik je ekipa Željezničara.

zrinjski.info