Slaven Musa: Igramo sve bolje i bolje

Slaven Musa

Tadase činilo da simpatizere Zrinjskog čeka mučno proljeće, ali Slaven Musa bio je dosta miran. Zbog toga je jasno da je sada još mirniji, budući da je Zrinjski nakon pobjede nad Sarajevom, ali i novih poraza konkurenata, napravio veliki korak prema primarnom cilju - osiguranju ostanka.
- Zbog lošeg učinka u prvom dijelu sezone nismo mogli pobjeći od činjenice da je naša realnost borba za ostanak. Istina, mi smo još uvijek u opasnoj zoni, ali iskreno, naš cilj nije ostati iznad zone ispadanja, nego napraviti pomak prema vrhu. Očekujem da ćemo igrati sve bolje kako se prvenstvo bližilo kraju, a samim tim i da ćemo skupiti dovoljno bodova za pomak prema gornjem dijelu ljestvice, izjavio je Musa, a onda se još jednom osvrnuo na nedjeljnu utakmicu protiv Sarajeva. - Utakmicu smo otvorili točno onako kako smo željeli i kako smo se pripremali. Ipak, kao što sam i rekao odmah nakon utakmice, nas su isključenja Džidića i Avdića puno više poremetila nego protivnika. Naime, mi smo morali puno više rotirati. Vraćanjem Markića u zadnju liniju smo ostali bez jedinog defanzivca u veznom redu, a samim time i bez čvrstine. Jasno da ne mogu tvrditi, ali uvjeren sam da bi nam bilo puno lakše da smo ostali 11 na 11, dodao je Musa.


S obzirom kako se kretao rezultat, moglo se i očekivati da će Sarajevo imati veći posjed lopte, ali činjenica je da je Zrinjski nakon drugog pogotka bio previše defanzivan.
- Istina, ali smo svejedno postigli Sarajevu četiri pogotka, što nije nikome uspjelo ove sezone. Ja bih bio najsretniji da smo postigli više golova, ali ipak ne treba zaboraviti neke stvari. Mi smo u nedjelju krenuli s pet igrača (Popović, Stojkić, Markić, Duro, Kutalia, nap.a.) koji su nam se priključili u zimskoj stanci, a to nije bilo tako davno, nego prije samo dva mjeseca. Osim toga, mi smo u nedjelju bili i oslabljeni, tako da sve to treba imati na umu kada se analizira igra. Ipak, ja sam zadovoljan, jer sam uvjeren da se dižemo. Najslabiju utakmicu smo odigrali na startu protiv Veleža, protiv Čelika je to već izgledalo bolje, a protiv Slavije još bolje nego protiv Čelika, zaključio je Musa.

Samir Duro veliko pojačanje

Simpatizeri Zrinjskog bili su dosta skeptični zbog dovođenja Samira Dure, ali iskusni veznjak, iako u 34. godini, potvrđuje da je veliko pojačanje, možda najveće ove zime. Protiv Veleža se uklopio u sivilo čitave momčadi, ali je zato protiv Čelika, Slavije i Sarajeva bio jedan od najboljih. U nedjelju je upisao i dvije asistencije.
- Njegovo iskustvo nam je od velike važnosti. Igra vrlo dobro i ne mogu reći ništa drugo nego da očekujem da ovako i nastavi, izjavio je Musa.

Lendrić može biti prvi strijelac

Mnogi su se iznenadili kada je Slaven Musa odlučio izvesti Ivana Lendrića, budući da se u tom trenutku igrala tek 53. minuta.
- Razmišljao sam i o drugim igračima, ali odlučio sam se za Lendrića. U vrh napada sam gurnuo nešto bržeg Selimovića, koji se samo dvije minute kasnije zbog svoje brzine sam izborio za stopostotnu priliku, kaže Musa, koji vjeruje da će Lendrić i na kraju sezone ostati na vrhu liste strijelaca.
- U pripremama ga nije išlo, ali ja sam govorio da ne strahujem za njega. Jednostavno, odlično radi na treninzima i znao sam da će mu se otvoriti. Njegov instinkt za pogodak je nevjerojatan, što najbolje potvrđuje drugi pogodak, dodao je Musa.

Zadro mora više

Iako u kombinacijama nije bilo Ivankovića, Stjepanovića i Salčinovića, trojice važnih igrača sredine terena kroz pripremno razdoblje, Musa protiv Sarajeva nije koristio ni četvrtog - Vladu Zadru. Štoviše, nije ga slao ni na zagrijavanje.
- Od svog dolaska igračima govorim da sami sebe ubacuju i izbacuju iz sastava. Zadrine kvalitete su neupitne, ali Zadro mora davati više, kako na utakmicama, tako i na treninzima. Pred nama su dva tjedna rada do gostovanja u Tuzli, a samo na njemu je hoće li igrati protiv Slobode, izjavio je Musa.

Afirmacija mladih

S dva cilja ušao je u Zrinjski u drugi dio sezone. Prvi je sa što manje stresova osigurati ostanak, a drugi afirmacija mladih igrača. Dvadesetogodišnji Toni Markić je u posljednja dva kola skupio više minuta nego jesenas u dresu Širokog Brijega, a prvi put ovog proljeća je zaigrao i tri godine mlađi Hrvoje Miličević.
- Govorio sam da će oni imati minutažu, bez obzira na važnost utakmica. Poznato je da bi Miličević protiv Slavije bio u prvom sastavu da nije dobio temperaturu. On je budućnost Zrinjskog, kaže Musa.
Zanimljivo je da je dan ranije Miličević igrao dvadeset minuta za juniore.

dnevni list