Slaven Musa: Idemo dalje, na redu je Olimpic

Danas, nakon prva dva kola, može se ustvrditi da je trener Plemića bio u pravu, jer je njegova momčad u Travniku (2:2) i Zenici (3:1) osvojila četiri boda.
- Naši navijači s razlogom su bili nezadovoljni rezultatima u pripremama, ja također, ali za razliku od navijača, ne i zabrinut, jer sam vjerovao u momčad. Kvalitetno smo radili i znao sam da ćemo se dignuti, kaže Musa. Raspoloženje navijača brzo se promijenilo, no svjestan je Musa da je iste teško zadovoljiti.
- Mostar je takav. Nakon boda u Travniku mnogi su govorili da bod protiv "onakvog" Travnika nije dobar, a isti taj Travnik u subotu je kao gost pobijedio Olimpic. I mi smo bili razočarani što smo na Piroti ispustili pobjedu, ali to ne znači da smo nezadovoljni što umjesto četiri nemamo šest bodova. Idemo dalje, čvrsto stojimo na zemlji i od utorka krećemo s pripremom za utakmicu protiv Olimpica, dodao je Musa.
Nije Zrinjski oduševio igrom na Bilinom polju, ali jest pristupom, borbenošću, htijenjem..., svim onim što je nedostajalo u većini gostujućih utakmica prošle sezone. Sastav? U odnosu na Travnik Musa je napravio samo jednu izmjenu, umjesto Vlade Zadre je krenuo Hrvoje Miličević, no još jednom su veliki posao napravili igrači koji su ušli s klupe - Pavle Sušić, Tomislav Živko i Mile Pehar, tri ofenzivca čijim je uvođenjem kod rezultata 1:1 Musa najbolje pokazao da u Zenici želi sva tri boda.
- Nismo željeli čuvati bod. Na poluvremenu smo znali da će Čelik padati kako utakmica išla kraju i ciljanim izmjenama smo to iskoristili. Njihovi bočni igrači su se potrošili u prvom poluvremenu i znali smo da ćemo u nastavku imati više prostora u njihovoj zadnjoj liniji. Da je utakmica imala drugačiji tijek, radili bi drugačije izmjene. Primjerice, Zadro je bio u najužim kombinacijama za prvi sastav, a na kraju nije dobio ni minute, što ne znači da protiv Olimpica neće opet biti u prvom sastavu. Ista je situacija i s Tonijem Markićem, koji bi također možda krenuo od prve minute da u srijedu nije igrao svih devedeset minuta za mladu reprezentaciju protiv Crne Gore.
Dva gola Zrinjski je dao iz slobodnih udaraca, prvi Damir Džidić za 1:0, drugi Marin Aničić za 3:1, a Džidić je pogodio i iz kaznenog udarca za 2:1.
- Da je u tom trenutku bio na terenu, kazneni udarac bi izveo Levan Kutalia, ali Džidić je odmah krenuo prema lopti i za to je dobio zeleno svjetlo s klupe. Spremno je preuzeo odgovornost na sebe, ali uostalom zbog toga je i kapetan, zaključio je Musa.

Zrinjski ne gubi s Miličevićem

Peti put Hrvoje Miličević je krenuo od prve minute, a zanimljivo da Zrinjski s njim u početnom sastavu još uvijek ne zna za poraz.
- Onda će krenuti i protiv Olimpica, kroz smijeh je Musa prokomentirao taj podatak.
- Miličević je još uvijek junior, ali na njega odavno ne gledam kao juniora, nego kao jednog od igrača koji ravnopravno konkurira za momčad. Znali smo da je Čelik opasan u prekidima, a s Miličevićem u sastavu smo dobili još jednog visokog igrača koji na kvalitetan način može ispuniti sve taktičke zahtjeve stavljene pred njega, izjavio je Musa.

dnevni list