Slaven Musa i službeno, dugoročno riješenje Zrinjskog

Musa je dijete, i dugogodišnji kapetan Zrinjskog. U svojoj nogometnoj karijeri je dao mnogo za ovaj klub. Uvijek je bio primjer mladim igračima kako zapravo treba braniti boje jednog kluba i ovo je samo nastavak svega onoga što je Slaven Musa dao za Zrinjski. Slaven je za svog prvog pomoćnika imenovao isto tako bivšeg igrača Zrinjskog, Draženka Bogdana (Draški) .

 

ante_vidaak.jpg

Predsjednik kluba, Ante Vidačak se sa uvodnom riječi obratio novinarima i istaknuo, da se Zrinjski nalazi u vrlo nezavidnoj situaciji, iz koje treba što prije izaći. Nakon ispadanja iz kupa prekinuli smo suradnju sa Bloudekom nakon održane sjednice upravnog odbora, na kojoj je zaključeno da s u potrebne bitne promjene kako, bi Zrinjski uspio izaći iz ove krize. Slaven Musa nije vodio do sada klubove iz premijer lige, ali svatko mora početi od nečega da bi došao na jedan veći nivo. Na Slavenu je sada da pokuša što više izvući iz ove dvije preostale utakmice što će, realno gledajući biti vrlo teško, kazao je Ante Vidačak.

 

Slaven Musa: Ja ću biti jedna poveznica u daljnjoj suradnji između dva kluba Zrinjskog i Branitelja.Novi trener Zrinjskog, Slaven Musa je kazao kako je ovo jedan veliki iskorak u njegovoj karijeri i da smatra da može puno toga dobrog donijeti u ovu momčad." Ova momčad ima jednu određenu kvalitetu I dobar dio igrača je u psihološkoj krizi iz koje je potrebno što prije izaći. Ostavio sam iza sebe jednu dobru momčad i klub Branitelj, kojeg sam vodio posljednje tri sezone i sa kojim sam se plasirao u četvrtinu finala nogometnog kupa BIH.  Sigurno je, da ću ubuduće biti jedna spona između Zrinjskog I Branitelja tako da će igrači odlaziti na posudbu u Branitelj i iz Branitelja dolaziti u Zrinjski, kazao je Musa. "Prvi trening je zakazan za sutra u 14 sati kada će Musa biti predstavljen igračima.

Vidačak se osvrno i na igrački kadar i najavio veliku čistku momčadi na polusezoni." Smatram se krivim za ovakvu situaciju jer sam previše toga prepustio struci koja je i dovodila sve ove igrače prvenstveno misleći na: Salčinovića, Rizvanovića, Šćepanovića, koji nisu dali ono, za što su dovedeni u ovaj klub. Na Slavenu je da priprema momčad za iduću sezonu jer je ova realno gledano za nas izgubljena. Vidačak je kazao da su već obavljeni neki razgovori sa mogućim novim imenima u Zrinjskom, ali o tome na kraju prvog dijela sezone. Vidačak se osvrnuo i na izjave kapetana Maria Ivankovića uoči gostovanja Plemića u kupu protiv Čelika ,kako momčad nema kvalitetu da prođe Čelik i kazao kako mu nije jasno zašto je kapetan uoči ove utakmice to kazao.

 

slaven-musa-i-sluzbeno-dugorocno-rijesenje-zrinjskog__059.jpg

Musa je kazao da u glavi već ima zamišljenu formaciju sa kojom bi mogao nastupiti u nedjelju protiv momčadi Širokog Brijega ali da će puno bolju sliku imati nakon odrađena dva treninga kada vidi kako igrači odgovaraju na pojedine zahtjeve. Poznajem momčad Širokog brijega gotovo podjednako kao momčad Zrinjskog i pokušat ćemo zaustaviti njihove dobre strane u momčadi, a tražiti rezultat preko njihovih slabijih strana. Školovao sam se da budem trener u klubovima kao što je Zrinjski i vjerujem u sebe i svoj rad koji će vratiti ovoj momčadi pobjednički mentalitet. Zrinjski je uvijek bio favorit pod Bijelim brijegom, istaknuo je na kraju  trener Musa.