Slaven Musa: Došlo je vrijeme da Široki uzme Kup

...nijeproslavljen od 2007. godine, kada je osvojen Kup. Večeras na Grbavici Širokobriježani ponovno ulaze u šansu prekinuti post koji traje dugih šest godina.
Branitelj, Orašje, Čelik, Sloga, to su redom bili ovosezonski rivali Širokog u Kupu. Ponovno je osigurano finale, i da, u njemu ponovno čeka - Željezničar. Ovo je peto finale Širokog, tri su izgubljena - 2005. i 2006. te prošlogodišnje, protiv Plavih s Grbavice. Motiva, jasno, nimalo ne nedostaje.

- Došli smo u finale i želimo osvojiti trofej, ustvrdio je šef struke Slaven Musa te dodao: Imamo kvalitetu, došlo je vrijeme da Široki Brijeg uzme Kup.
Strateg tima s Pecare prednost za svoju stranu vidi u činjenici da se Željezničar posljednjih godina naosvajao trofeja...
- Vjerujem da je Široki više gladan trofeja od Željezničara.

Također, Musa dobro zna da će u sustavu od dvije utakmice biti od velikog značaja zabiti na Grbavici. A u posljednjim utakmicama realizacija Širokog baš i nije bila na vrhunskoj razini. Zapravo je to bila boljka na koju se Musa žalio skoro pa čitavo proljeće.
- Ključ će biti ta prva utakmica, gdje želimo zabiti najmanje jedan pogodak i ostvariti pobjedu, poručio je.
Optimističan je i Vedran Ješe, koji se također dodirnuo realizacije, ali i suđenja koje će na Grbavici dijeliti Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.
- Nadam se da će suđenje biti korektno, da ćemo prikazati dobru igru, popraviti realizaciju te konačno prigrliti trofej.
Širokobriježani su, to se da primijetiti, umjereno optimistični. Dobro znaju da ih čeka najteži mogući protivnik, a oprezni su i zbog činjenice što ni ovog puta, kao i u najvećem broju ovogodišnjih utakmica, neće biti kompletni. U zadnjoj liniji Musa ne može računati na trojicu igrača. Desne bekove Antu Serdarušića i Marija Ljubića, stopera Damira Džidića te iskusno lijevo krilo Dalibora Šilića.
U odnosu na prvenstveni remi s Leotarom upisan u subotu, bit će nekoliko promjena. Kao prvo, Slavko Brekalo vjerojatno neće startati na stoperu - ispred Luke Bilobrka trebali bi ordinirati Ivica Džidić i Vedran Ješe. Problematičnu poziciju desnog beka vjerojatno će zauzeti Dino Ćorić, iako se ovaj bolje snalazi na krilu, a na lijevu će stranu Mateo Bertoša. Na Davora Landeku i Damira Zlomislića past će uloge defanzivnih veznjaka, Mateo Roskam bi mogao na lijevo krilo, desno možda Jure Ivanković. Wagner bi, kao i uvijek, trebao biti okosnica momčadi, Krešimir Kordić udarna špica.

Škripari ne idu na Grbavicu

U jeku nedavnih navijačkih nereda po čitavoj BiH, iz NK Široki Brijeg očekivano su obznanili da navijači Širokog Brijega neće organizirano putovati na Grbavicu, a da će za sve one koji budu željni navijačkog ugođaja praćenje susreta biti organizirano preko malih ekrana u klupskom restoranu na Pecari.

Juniori prvu utakmicu finala igraju 2. svibnja

I juniori Širokog Brijega ove sezone igraju finale Kupa BiH. Prvi svoj susret protiv Slavije igrat će 2. svibnja na Pecari, a uzvrat će biti upriličen ili 8. ili 16. svibnja u Istočnom Sarajevu.

Dnevni list