Slaven Musa: Cilj isti kao u Travniku

I Slaven Musa se slaže da je Čelik na papiru znatno ozbiljniji protivnik od Travnika, iz čeka proizlazi da bi Mostarci večeras trebali imati teži posao nego u ovosezonskoj premijeri, ali stoji i činjenica da su Zeničani na papiru slabiji od sljedeća dva protivnika u gostima, Željezničara i Borca.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list

Da, može se konstatirati daje Čelik jači od Travnika, a slabiji od Željezničara i Borca, no svaka utakmica je priča za sebe. Naš cilj svejedno ostaje isti, tako da ćemo i u Zenici tražiti pozitivan rezultat, odnosno pobjedu, iako bi bilo malo pretenciozno reći da je na Bilinom polju isključivo pobjeda pozitivan rezultat. Bilo kako bilo, uvjeren sam da imamo dobre šanse za pozitivan rezultat, izjavio je Musa.

Četiri utakmice odigrao je Zrinjski prošle sezone protiv Čelika, no to je danas ipak znatno drukčija momčad. Kao prvo, novije trener, a dres zeničkog kluba više ne nose Luka Bilobrk, Semjon Milošević, Elmir Kuduzović, Adin Džafić, Eldin Adilović...

Da, Čelikova momčad je doživjela određene proučene, kao što je slučaj u većini klubova, ali opet je to ozbiljan protivnik. Na vratima više nema Bilobrka, ali sada je tu provjereni Nurković, otišao je Adilović, ali doveden je Tosunović koji je prošle sezone bio jedan od najboljih strijelaca Premier lige...Sve u svemu, znam kakav nas protivnik čeka, dodao je Musa i nastavio.

Pogledao sam snimku utakmice Velež - Čelik (2:1), iako sam svjestan da će Čelik u Zenici igrati drukčije nego u Mostaru. Veću pozornost ćemo morati posvetiti desnoj strani, budući da je Čelik zbog Brkovića i Purića opasniji s te strane nego s lijeve,; dok je za mene najbolji igrač našeg protivnika Emir Had-žić.

Slično kao i uoči Travnika, Musa opet ponavlja da će prioritet biti odgovoriti na agresivnost domaćina.

Neće biti dobro ako dopustimo domaćinu da nam nametne svoj stil igre. Čelik igra prvu utakmicu pred svojim navijačima i sigurno da će domaći igrači biti jako motivirani, odnosno da će agresivno napadati našu zadnju liniju. Na takvu igru ćemo morati znati odgovoriti i ako u tome uspijemo, posao će nam biti znatno olakšan. U prvom poluvremenu, utakmice u Travniku u tome nismo uspjeli, jer su one ničije lopte uglavnom završavale kod domaćina, a iz toga je proizlazio pritisak na našu zadnju liniju koji se ne bi događao da smo mi dobivali duele na sredini

Sastav za Bilino polje Musa jučer nije želio otkriti, budući da je imao još neke dvojbe.

Pred nama je još jedan trening, a najvažnije je da su svi zdravi i spremni. U četvrtak su nam se priključili Markić, Pehar i B ekić koji su bili s mladom reprezentacijom, a većih napora je bio pošteđen samo Markić iz razloga jer je u Crnoj Gori igrao svih devedeset minuta. Možda krenemo istim sastavom kao i na Piroti, a možda napravimo jednu ili dvije izmjene. O tome ćemo odluku donijeti nakon posljednjeg treninga, zaključio je Musa.

Izravan TV prijenos

Utakmicu Čelik - Zrinjski izravno će prenositi BHT: dok će pravdu dijeliti Tomislav Čuić iz Tomislavgrad, definitivno jedan od bolji bh. sudaca. Na otvaranj sezone pravdu je dijelio utakmici Kozara - Bora (0:1), a i u prošloj sezoni je puno puta dokazao da nije "domaćinski sudac", jer je i dvanaest utakmica u kojima je sudio domaćin slavio samo u pet utakmica.