Slaven Musa: Čelik ne može bolje, Široki može

Sobzirom na rezultat iz prve utakmice (1:1) novinari su postavili i pitanje kako će Široki Brijeg igrati u uzvratu, jurnuti odmah po zgoditak ili, pak, strpljivo vrebajući na svoju prigodu do samog kraja. Naime, Čeliku je za prolaz dovoljno i 0:0.

„ Nismo momčad koja se brani. Imamo tehnički i taktički sposobne igrače, želimo igrati nogomet", kazao je Musa, dodavši kako Široki Brijeg, ukoliko želi vidjeti poluzavršnicu, mora postići barem jedan, a možda i dva gola na Bilinu polju. „Bit će šestorica sudaca koji sude Euroligu, TV prijenos, dobro ispunjen stadion... svi su preduvjeti da uživamo u spektaklu u kojem ćemo se mi, vjerujem, na kraju radovati", zaključio je strateg „Plavo-bijelih".

I Ješe je potvrdio kako je atmosfera u momčadi odlična, kako je konačno pronađena „kemija" i kako će on i suigrači, ukoliko budu „fajteri" kao nedavno u Banjoj Luci protiv Borca, „kao još i objektivno kvalitetnija momčad od Čelika izboriti plasman među četiri najbolje momčadi u Kupu BiH".

Za sastav, neće konkurirati već dulje vremena ozlijeđeni Landeka, a vjerojatno ni Damir Džidić koji se oporavio, ali kojeg će Musa čuvati za derbi sa Željezničarem, s obzirom da u toj utakmici pravo nastupa nema Ivica Džidić (kao ni Roskam) zbog tri žuta kartona.

NK Široki Brijeg i Klub navijača „Škripari", inače, izražavaju žaljenje zbog preporuke NS BiH nakon procjene PU Zenica da širokobriješki navijači ne nazoče dvoboju u Zenici zbog toga što se, kako je navedeno, radi o rivalskim navijačkim skupinama i da su mogući izgredi. Škripari neće ići u Zenicu, ali obrazloženje PU Zenica i NS BiH u NK Široki Brijeg ocijenili su kao neodgovarajuće, podsjećajući usput da Čelikovi navijači nisu imali nikakvih problema tijekom prve utakmice na stadionu Pecara i u Širokom Brijegu te da se nogomet igra zbog navijača, odnosno gledatelja.

NK Široki Brijeg također će tražiti zadovoljštinu, odnosno povrat sredstava od NS BiH zbog kazni koje je ranije platio zbog potpore svojih navijača generalima Gotovini i Markaču koji su po pravomoćnoj presudi slobodni i nevini ljudi.

www.jabuka.tv