Slaven Musa: Borac nam nije dopustio više

Borac je još jednom potvrdio zašto je ove sezone primio samo devet pogodaka, od čega tek četiri u gostima, dok Slaven Musa zadovoljan može biti igrom samo u defanzivi, jer njegova momčad lideru za devedeset minuta nije dopustila uputiti nijedan udarac prema potpuno nezaposlenom Adnanu Hadžiću.


- U Mostaru je za nas jedini pozitivan rezultat pobjeda, ali nakon ove utakmice mogu reći da sam zadovoljan i bodom. Jednostavno, igrate onoliko koliko vam protivnik dopusti, a protiv ovako kvalitetnog protivnika bilo je zaista jako teško. Borac je u gostima ove sezone primio samo četiri pogotka, tako da je jasno da se izdignuo iznad Premier lige kada je taj segment igre u pitanju, izjavio je Musa. U najavi utakmice Musa je govorio da će Zrinjski preuzeti rizik i napasti, ali taj rizik nije se vidio. Sustav igre opet je bio 4-2-3-1, ali za razliku od utakmice protiv Sarajeva kada su u sredini veznog reda počeli Nemanja Stjepanović, Toni Markić i Pavle Sušić, ovog puta uz Stjepanovića i Markića bio je Samir Duro, a to je ipak puno opreznija varijanta.


- Možda je netko mišljenja da smo trebali igrati ofenzivnije, ali možda bi u tom slučaju danas imali bod manje. Ne može se reći da nismo imali prilika, ali morali smo razmišljati i kako zaustaviti odlične ofenzivce Borca. U tome smo uspjeli, ali nažalost nismo uspjeli postići pogodak. Pokušali smo izmjenama, ali opet ponavljam da smo igrali onako kako nam je protivnik dopustio, dodao je Musa.
Pravih prilika praktički i nije bilo. Na otvaranju utakmice pokušali su Levan Kutalia (neprecizan) i Samir Duro (obrana Asmira Avdukića), nešto kasnije udarcima iz daljine zaprijetili su Toni Markić i Nemanja Stjepanović, dok je Borac jedinu priliku imao u 41. minuti kada je Duško Stajić ubacio iz slobodnog udarca, a lopta prošla tik pored vratnice. Na otvaranju drugog dijela u istoj minuti Avdukića su pokušali savladati Ivan Lendrić i Duro, ali rezultat je ostao nepromijenjen.
Podjelom bodova Zrinjski je ostao na istom zaostatku za četvrtom pozicijom, a koja će možda voditi na međunarodnu scenu.


- To je i dalje naš cilj, ali sada su u igri 24 boda. Nastavit ćemo se boriti, ali veliko je pitanje hoće li i četvrta mjesto voditi u Europu, jer Željezničara ne smatram favoritom u utakmicama protiv Čelika. Bilo kako bilo, naš cilj je skupiti što više bodova, a u sljedećim utakmicama sigurno će nam biti lakše nego protiv Borca, jer protivnici koji nas čekaju nemaju kvalitetu današnjeg protivnika, zaključio je Musa.

dnevni list