Slaven Musa: Bolji smo i kvalitetniji od Veleža

Evošto je za zrinjski.info o pripremama i početku prvenstva rekao trener Zrinjskog Slaven Musa:
Iza nas je 40. dana priprema za nastavak prvenstva, a ovaj tjedan ćemo se ciljano pripremati za Velež. Ono što smo planirali to smo ostvarili i zadovoljan sam pripremama. Pojačanja su se dobro uklopila i vide se pomaci na ono što je bilo u prvom dijelu prvenstva. Puno smo agresivniji i čvršći, ali imamo problem sa realizacijom u pripremnim utakmicama, ali veseli što smo stvorili veliki broj prilika i nadam se da će se to poboljšati kada počne prvenstvo.

Pratili ste Velež na pripremama, pa kakav dojam oni ostavljaju?

Jesam pratio sam koliko sam mogao, znam ih i iz prvog dijela prvenstva. Promijenili su par igrača, nekoliko ih je došlo i treba sačekati kraj tjedna i vidjeti sa čime će raspolagati i oni i mi. Bez obzira na sve smatram da smo mi kvalitetnija ekipa od Veleža. Njihova mala prednost je što se igra u Vrapčićima, a sve ostalo je na našoj strani. Ja sam uvjeren u našu kvalitetu i idemo u Vrapčiće da pobijedimo.

Evo redovito pratite i mlađe kategorije Zrinjskog, pa možete li ocijeniti mlade nogometaše od kojih je već nekoliko bilo na pripremama sa prvim timom?

Uvijek kada mogu pogledam i mlađe kategorije, danas sam došao pogledati juniore u susretu sa Cimom. Ima tu nekoliko igrača koji sa nama treniraju i igraju i vidi se da su oni prevaga u juniorima. Kvalitetu ima i još nekoliko igrača, ali oni nisu sa nama zato jer ne možemo toliki broj igrača priključiti u trenažni proces prvog tima. Definitivno tu ima još kvalitetnih nogometaša osim ove petorice koja su već priključena prvoj ekipi.

Znate li već sada tko će istrčati u Vrapčićima i je li to ekipa koja je jučer igrala sa Leotarom?

Kako je to jučer izgledalo, to bi bila ta postava. Ispred nas je još pet dana priprema i tek ćemo onda znati koja će jedanaestorica istrčati u Vrapčićima. Još moramo vidjeti situaciju sa Lendrićem i svaki trening do subote je utakmica u kojoj nogometaši mogu izboriti svoje mjesto u timu. Mi smo kroz pripreme za prvih jedanaest tražili osamnaest igrača koji će konkurirati za sastav. Naravno u ovisnosti o protivniku taj početni sastav će se mijenjati, jer nije isto igrati protiv Veleža u Vrapčićima ili protiv Slavije u Mostaru.

Stalno se vrtimo oko Veleža. Već ste rekli da im je jedina mala prevaga domaći teren. Navijači Zrinjskog se također spremaju na utakmicu, pa ima li ikakvih naznaka kako će teći njihov odlazak u Vrapčiće?

Ja stvarno ne mogu odgovoriti na to pitanje. Ja bi bio najsretniji kada bi naši navijači bili uz nas . Nije isto igrati sa Ultrasima i igrati bez njih. Ja sam kao nogometaš igrao tamo bez naših navijača kojima je bilo zabranjeno otići u Vrapčiće, dok su njihovi navijači dolazili pod Bijeli Brijeg. Trebaju biti isti aršini za sve i ukoliko Velež ne može organizirati dolazak gostujućih navijača ne znam kako može dobiti licencu za igranje Premier lige. Nama će definitivno puno značiti potpora naših navijača i ja se nadam da će oni biti tamo i da ćemo mi uz njihovu pomoć ostvariti povoljan rezultat.

Godinama se sve dogovori uoči utakmica, a ona kada dođe utakmica u Vrapčićima sve se izjalovi. Ili se navijači Zrinjskog ne puste na stadion ili se istjeraju. Znam da Vi nemate sa tim veze, ali kao jedan autoritet među navijačima i kao bivši nogometaš i kapetan, te sada kao trener moram pitati za mišljenje.

Naravno ja sam kriva adresa, ali moram još jednom istaći da nama potpora navijača znači puno i da će nam biti lakše igrati uz naše navijače. Vi vidite da su njihovi navijači prekinuli bojkot pred ovu utakmicu koja im znači sve i Zrinjski je za njih puno važniji od bilo koje druge utakmice. Naši igrači će dati svoj maksimum i ja sam uvjeren da smo puno bolja i kvalitetnija ekipa od Veleža i optimizam gradim na trenutnoj formi, ali opet ističem da nam nije isto igrati sa ili bez naših navijača.