Slaven Bilić novom pobjedom postao najuspješniji trener West Hama u povijesti!

Slaven Bilić novom pobjedom postao najuspješniji trener West Hama u povijesti!
Skinuo je tako s nova tri boda naš bivši izbornik Slaven Bilić jedan zanimljivi rekord. Naime, klub iz istočnog Londona nikad dosad nije imao 49 bodova nakon 29 prvenstvenih kola, što znači da je Bilić najuspješniji trener West Hama u povijesti, ako gledamo učinak u jednoj sezoni.

Ujedno, ovo je tek drugi put da su Čekićari ostvarili pobjedu nakon što bi gubili dva gola razlike. Prvi put se to zbilo 2000. protiv Bradford Cityja (5:4), ali kod kuće, tako da je ovo prvi put da su uspjeli do ovakvog slavlja u gostima.

- Ovo je sjajan osjećaj! Zbog ovog je engleski nogomet toliko atraktivan i tako dobar. Da su zabili jedanaesterac, mogli smo izgubiti tri ili četiri razlike, a ovako smo pobijedili - kazao je ushićeni Bilić pa dodao:

- Ipak, nitko ne može reći da nakon 90 minuta nismo zaslužili pobjedu. Jesmo, i to me čini ponosnim. Ovo je sjajan dan za West Ham!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, trener Evertona Roberto Martinez bio je razočaran.

- Ključni trenutak bio je jedanaesterac. To bi riješilo utakmicu, a nas je taj trenutak šokirao. U završnici smo se našli u problemima s deset igrača što su oni znali iskoristiti. Ali sramota je da nismo pobijedili jer smo do 78. minute imali sigurno vodstvo.

vecernji list