FOTO  Škola nogometa AS Međugorje, osvojila turnir u Splitu.

šn međugorje, Split
kipe koje su pobjeđivali i ekipe koje nisu osvojile turnir, kao što su Terčin Slovačka, Domžale Slovenija, ekipe iz RH. Osijek, Rijeku i dr., ekipe iz BiH Čelik, Zrinjski, ekipa Botev iz Bugarske, Ankona iz Italije.

Turnir u nogometu, prvi koraci u Splitu, natjecalo se 120. ekipa iz 7. država.

Škola nogometa AS Međugorje osvojila turnir u 2007.g. i tako pokazala tko igra najbolji nogomet u BiH, a i šire, a u 2006. godištu ŠN AS Međugorje je izgubila u borbi za medalju na penale iu infarktnoj utakmici do samoga kraja od osvajača kasnije turnira u 2006.g. Red Bull Salzburga iz Austrije koji je u finalu svladao Romu iz Italije.

Turnir doživljuje svoje 14. izdanje, ali nikad tako masovan nije bio: čak 120 ekipa, iz sedam država. Igra se po skupinama, iz inozemstva stižu talijanska Roma i Ancona, pa bugarski Botev iz Plovdiva, iz Austrije Red Bull Salzburg, iz Slovačke Trenčin, pa Zrinjski, Čelik, Brotnjo, Međugorje i Piksi iz Bosne i Hercegovine, najavljeni su Krško, Domžale, Triglav iz Slovenije... Hrvatska velika četvorica Hajduk, Dinamo, Rijeka, Osijek šalje svoje selekcije, te brojne druge jake škole nogometa, iz Osijeka primjerice Krpan-Babić, mnoge ekipe iz okolice Zagreba, mnoge družine baluna uokolo Splita...

Spektakularna je bila završnica nogometnog turnira 'Prvi koraci' na glavnom igralištu u Dugopolju. Red Bull Salzburg je u finalu 2006. godišta u sjajnoj atmosferi pobijedio Romu sa 4:2, što je bilo svojevrsno iznenađenje, s obzirom na ono što su Talijani i Austrijanci do tada pokazali.

Ovom prilikom želim reći da u borbi za medalje ŠN AS Međugorje je izgubila od Red Bull Salzburga u lutriji na penale, gdje je škola nogometa AS Međugorje vodila 1:0 sve do samoga kraja utakmice, te u zadnjim minutama prima gol za konačnih 1:1. ovaj put sretniji su bili igrači Red Bull Salzburga, koji su na kraju u finalu dobili Romu iz Italije 4:2. ŠN AS Međugorje u uzrastu 2007.g. je do finala došla pobjedama nad Anconom iz Splita, Domžalom iz Slovenije, Čelikom iz Zenice, da bi u završnici turnira dobila dvije vrlo jake domaće ekipe iz Splita.

Ekipa je uz ogromni pehar i medalje dobila i sportsku opremu, a proglašen je najboji strelac turnira koji dolazi iz naše škole AS Međugorje, Mislav Ćutuk ali tu nije kraj nagradama jer smo dobili i najboljeg igrača turnira, opet naša škola nogometa AS Međugorje, Daniel Prskalo po mnogima novi Messi.

Ovom prilikom želim čestitati svim igračima ŠN AS Međugorje, njihovim roditeljima što podržavaju ovaj rad škole nogometa, njihovim trenerima Danijelu Bajkuši - Bajkiju, Mladenu Pervanu - Mrđi i Željku Akmadžiću - Akmi, jer iz dana u dan iz turnira u turnir u bilo kojoj državi u kojoj dođu pokažu rezultat i kako se treba raditi sa djecom. Ovo više nisu iznenađenja, nego je ovo znanje, rad, disciplina i najvažnije sreća naše djece koja je neopisiva.

Turnir su još osvojili Hajduk Split u uzrastu 2009.g., Dinamo Zagreb u uzrastu 2010.g., Arbanasi u uzrastu 2008.g. Red Bull Salzburg u uzrastu 2006.g.!

 

EVO I PREGLEDA KOMPLETNIH REZULTATA ZAVRŠNIH UTAKMICA:

 

2006. godište:

RED BULL SALZBURG - ŠN AS Međugorje 1:1, penali 5:4

Finale

RED BULL SALZBURG - AS ROMA 4:2

 

2007. godište:

Finale:

ŠN AS MEĐUGORJE - NK SOLIN 2:1

2008. godište:

Finale:

NK ARBANASI - NK BUBAMARA 2:1

2009. godište:

Finale

HNK HAJDUK - HŠK ZRINJSKI - 9:1

2010. godište

Finale:

GNK DINAMO - HNK HAJDUK 3:1