Skandalozna odluka Vijeća ministara BiH: Široki nije u BiH

Ovo tijelo odlučilo je dodijeliti financijsku pomoć iz tekućih rezervi državnoga Proračuna nogometnim klubovima iz BiH, sudionicima Uefinih kupova ove godine – sarajevskom Željezničaru (Liga prvaka), banjalučkom Borcu i mostarskom Zrinjskom (Europska liga). Svim ovim klubovima dodijeljeno je po 20.000 KM, što je za pozdraviti, jer sve rjeđe sportski, osobito nogometni klubovi, dobiju novčanu pomoć od politike i njezinih tijela, bez obzira igrali u lokalnim, regionalnim, državnim ili međunarodnim natjecanjima. Mudre ministarske glave pomogle su klubovima koji predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu na međunarodnoj pozornici, što treba pozdraviti. Ali, neshvatljiva je i neobjašnjiva odluka da se s popisa tih klubova izostavi Široki Brijeg, četvrti klub koji igra u Uefinim natjecanjima. Nije valjda slučajno - nama se čini da je odluka donesena s nekim "ucrvanim" namjerama!

Široki Brijeg je po rezultatima među najboljim poslijeratnim nogometnim (i sportski ukupno) klubovima u BiH, te na međunarodnoj pozornici, jer već osam godina uspješno igra u Uefinim natjecanjima, pri tome zastupajući i državu BiH na međunarodnoj pozornici.

Zbog svega, imamo pravo zaključiti da je jedini kriterij kojim su se ministri rukovodili nekakva prljava diskriminacija - da ne upotrijebimo još težu riječ.

ABCportal.info