Skandal u Hrvatskoj: Nogometaši Zagreba istukli suigrača jer se kladio na Dinamo?

Nakon utakmice zbog toga je, tvrdi izvor Jutranjeg, dobio je jezikovu juhu od suigrača, a navečer i fizički dodatak.

Optužili su ga da se kladio protiv svog kluba odnosno na pobjedu Dinama.

Modri i jesu pobijedili preokretom u drugom poluvremenu dokad je Zagreb vodio sa golom prednosti. Šovšićev protest sa klupe u prvom poluvremenu kada je njegov klub pobjeđivao nastavio se ulaskom u igru drugo poluvrijeme i tankiranjem, prema procjenama sugovornika.

Bjesnio na klupi

- Tijekom prvog poluvremena je bjesnio na klupi i pohvalio se kako je stavio velike pare na Dinamo - rekla je osoba bliska svlačionici Zagreba.

Isti izvor uvjerava i kako je Šovšić malo svoj, ali da je nakon utakmice u svlačionici vratar Vidaković fizički nasrnuo na njega optuživši ga za prodaju.

Vidaković to, međutim, negira, ali i istovremeno i ne krije kako je bio ljut na svojeg suigrača.

- Ma, kakvo udaranje, nisam ga udario. Nego sam mu zamjerio njegov pristup protiv Dinama i na tome je ostalo - tvrdi vratar koji je protiv Dinama bio najbolji igrač u redovima svoje momčadi. Da nije bilo Vidakovića, Dinamo bi propisno napunio mrežu domaćina u Kranjčevićevoj ulici .

Medić ga voli

No, na tome je možda ostalo za Vidakovića jer, kako saznaje Jutarnji, tijekom karantene u koju je Dražen Besek odveo igrače odmah nakon utakmice, dogodio se fizički napad na Šovšića. A navodno su ga pojedini suigrači dočekali na nož i na parkingu i u lice mu sasuli bujicu uvreda zbog njegove igre i klađenja na Dinamo.

- I Dražen Besek bio je ljut nakon utakmice. Kazao je da nije imao pojma o tome, a i rekao je Šovšiću da na njega više ne računa - tvrdi izvor.

Međutim, trener Besek kaže kako nema pojma o tome.

- To je laž, nikad to nisam rekao Šovšiću ili bilo kojem nogometašu Zagreba - kategorično je odgovorio trener uoči treninga u četvrtak.

No, uostalom tko bi tako nešto i potvrdio. Na direktno pitanje kako je zadovoljan Šovšićevim pristupom polufinalnoj utakmici Besek je zauzeo neutralan stav.

- Jedno od mojih osnovnih pravila je da ne komentiram svoje igrače u novinama. Sve što im imam reći, reći ću im u četiri zida svlačionice.

Ipak, krenuli smo direktno pa pitali Beseka da li je Damir Šovšić suspendiran ili se protiv njega vodi disciplinski postupak.

- Ne, on je u kadru za utakmicu - jasan je trener.

Možda je na Besekovo neznanje utjecao i predsjednik Medić čiji je Šovšić navodno veliki liebling.

Što se same utakmice tiče, podsjetimo da je Zagreb je poveo i imao nekoliko izglednih prilika da ode na 2-0 i izbaci Dinamo iz kupa. No, nije uspio i zato je kažnjen sa dva pogotka u završnici. Leko i Krstanović su okrenuli rezultat u Kranjčevićevoj i odveli Dinamo u finale hrvatskog kupa.

Šovšić: Nisu me napali, bili su ljutiti

Prozvani Šovšić negirao je da ga je itko od suigrača fizički napao, ali je rekao kako su mu kolege "bili ljutiti".

- Da, čuo sam te priče da sam se kladio, ali to nije istina. Neki suigrači bili su ljutiti nakon utakmice, ali ne zbog klađenja. Mislili su da Dedić i ja, koji smo u igru ušli u drugom poluvremenu, protiv Dinama nismo dali sve od sebe - rekao je kratko veznjak Zagreba.