Skandal: Markoviću novi mandat, Split ostaje bez repke

HNS, Vatreni, Poljud, Hrvatska, Gruzija

Glavešine hrvatskog nogometa sastale su se u Rusanovoj, pa idemo redom od najzanimljivijih stvari.

'Jednoglasno smo prihvatili Markovićevu kandidaturu za još jedan predsjednički mandat i pozivamo županijske saveze da mu daju podršku', rekla je Markovićeva desna ruka, glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Očito da se Vlatko Marković i dalje vidi kao čelni čovjek HNS-a iako javnost želi promjene. Srebrić je dodao kako se razmišlja da prijateljski ogled s Norveškom 12. listopada u Maksimiru, tri dana nakon Tel Aviva, bude oproštaj braće Kovač, a na stožeru je da odluči hoće li se sljedeće tri kvalifikacijske utakmice, s Maltom, Gruzijom i Izraelom igrati u Splitu.

No tu je izgleda sve jasno.
'Složili smo se da bi trebalo predložiti da se sve kvalifikacijske utakmice reprezentacije igraju u Zagrebu', dodao je Katalenić, a razlog je uvredljiv Torcidin transparent, upućen HNS-u i Markoviću na posljednjem derbiju.

Naravno, o novom ispadu člana IO-a Zdravka Mamića prema izborniku Biliću nije se ni raspravljalo, jer ni izbornik nije želio raditi problem kojeg nema.

U Hrvatsku dolazi i predsjednik Uefe Michael Platini (19. listopada) koji će navodno čelnim ljudima Hrvatskoga nogometnog saveza pružiti svojevrsnu moralnu zadovoljštinu za neugodnosti koje im je izazvao netom otpušteni Uefin istražitelj Robin Bokšić.

IO je potvrdio odluku Komisije za propise da nema formalnih prepreka da junior Marko Grčić iz Hajduka prijeđe u Dinamo, kao ni Petar Brlek iz Varaždina u Slaven Belupo.

I za kraj, utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i Španjolske, za odlazak na završnicu Europskog prvenstva u Danskoj 2011. za igrače do 21 godine, igrat će se 9. listopada u 21.30 u Burgosu, a uzvrat 12. listopada u 16 sati u Varaždinu.

'Uvjeren sam da će te utakmice voditi izbornik Dražen Ladić koji je u srijedu morao biti hospitaliziran i nekoliko narednih dana će trebati provesti na odjelu za intenzivnu njegu u bolnici Rebro', kazao je član IO HNS-a Dragutin Katalenić.

izvor: tportal.hr