Skakić od klubova otvoreno traži novac

Dosad smo svjedoci samo sporadičnih istupanja pojedinaca o stanju u bh. nogometu, a jedan takav je i onaj bivšeg igrača Jedinstva Vahidina Čahtarevića, koji je, između ostalog, kao jednog od sudionika prljavih radnji naveo suca Dragana Skakića iz Bosanske Gradiške, i danas aktivnog na Premier ligi. Prema svjedočenju Čahtarevića, Skakić je za novac izravno utjecao na ishod utakmice Jedinstvo - Orašje u 2007./2008. natjecateljskoj godini, te na taj način odlučio o tome tko će od dvije momčadi spomenute sezone napustiti elitni rang bh. nogometa (u ovom slučaju deblji kraj je izvuklo Jedinstvo).

Piše: Ersan Bijedić / Dnevni list

Zanimljivo je da su na istog suca, nakon jesenas odigranog susreta 10. kola između GOŠK-a i Željezničara, slične prigovore imali iz gabelskog kluba. Tada su optužbe koje je iznio predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović prošle poprilično nezapaženo. Ništa se nije promijenilo ni u iskazu koji nam je Pavlović dao jučer.

- Već sam rekao da nam je prije susreta tražio novac pitajući koliko dajemo za bod, a koliko za tri. Kasnije su svi vidjeli kako je sudio, izgubili smo 1:0 uz nedosuđen penal na našem Mahiru Kariću, ponovio je Pero Pavlović. Bila je to vrlo važna utakmica u GOŠK-ovoj borbi za ostanak, međutim, u kojem pravcu će se sve odvijati, nagovijestila su već događanja iz vremena pred sam ogled dviju momčadi.

- Skakić u Premier ligi kotira kao sudac s najopasnijim pristupom, on otvoreno prilazi i traži novac. Pitao nas je za novac pred ostalim sucima utakmice. Govorio je o tome kako on sam određuje gdje će i kada biti delegiran, da ovaj put igramo sa Željezničarom i da ta utakmica zahtijeva više novca za pošteno suđenje nego ostale, izjavio je Pavlović.

Sve što je kasnije poduzeto nije naišlo gotovo ni na kakvu reakciju.
- Prijavio sam Dragana Skakića NS-u BiH, a potom je Disciplinska komisija poslala zahtjev da obojica damo izjave. Nakon toga ništa nisu poduzeli. Premier liga je jesenas prošla kroz određeni napredak, međutim, to ide vrlo sporo. Nadam se da će biti bolje i nakon suspenzija Ilje Dominkovića i Sulejmana Čolakovića, rekao je Pero Pavlović.

GOŠK
Ždrijebani parovi za Memorijal

Ždrijebani su parovi za 22. Memorijal Andrije Ankovića koji će biti održan 19./20. siječnja u Gabeli. U prvoj polufinalnoj utakmici 19. siječnja koja je na programu od 13 sati se sastaju domaćin GOŠK i zagrebački Dinamo, dok će od 15 sati igrati Split i Lokomotiva.
Dan kasnije se u istim terminima igraju utakmice za plasman.